Δήμος Μαραθώνος: «Γαλάζια Σημαία» για τις ακτές του

Δήμος Μαραθώνος: «Γαλάζια Σημαία» για τις ακτές του

Δήμος Μαραθώνος: «Γαλάζια Σημαία» για τις ακτές του

Μαραθώνος

Για μία ακόμη χρονιά δύο ακτές του Δήμου Μαραθώνος βραβεύθηκαν με “Γαλάζια Σημαία”!

Οι ελληνικές ακτές που βραβεύονται εφέτος με “Γαλάζια Σημαία”, ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην παραλία “Ανάσταση” Καλαμάτας.

Ο Δήμος Μαραθώνος πήρε για μία ακόμη χρονιά 2 “Γαλάζιες Σημαίες”, για τις παραλίες “Μπρεξίζα” και Σχινιά / Καράβι. Συνολικά, η Ελλάδα κατέκτησε εφέτος το 15% των βραβευμένων με “Γαλάζια Σημαία” ακτών, μεταξύ των 52 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και παραμένει στη 2η θέση παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει ο ΕΕΠΦ: “Η ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄ είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄, είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να είναι ΄΄Εξαιρετική΄΄. Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και ΄΄Καλή΄΄, δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη), τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση”.

Συνολικά, το 2024 η διεθνής επιτροπή για τις “Γαλάζιες Σημαίες” εξέτασε διεξοδικά δεκάδες χιλιάδες ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη και απένειμε συνολικά 4.252 βραβεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…