Δήμος Μαραθώνος: Επέκταση Αποχετευτικού Δικτύου

Δήμος Μαραθώνος: Επέκταση Αποχετευτικού Δικτύου

Δήμος Μαραθώνος: Επέκταση Αποχετευτικού Δικτύου

Αποχετευτικού Δικτύου

Στην τελική ευθεία για την απόκτηση Αποχετευτικού Δικτύου στους οικισμούς Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Άγιος Παντελεήμων.

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στα κεντρικά γραφεία της #ΕΥΔΑΠ, η Σύμβαση για την έναρξη των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Μαραθώνα, από την Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ Γ. Στεφανάκου και τον Εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε.», Π. Τσάμπρα, παρουσία του Προέδρου Γ. Στεργίου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Χ. Σαχίνη και του Δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα.

Το έργο αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής μέσα από τη κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές για τη προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτων.

Με την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 11.736.014 ευρώ (προ ΦΠΑ), θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή περίπου 30 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων και 1.510 εξωτερικών διακλαδώσεων για τη σύνδεση των ακινήτων των ως άνω οικισμών με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Το έργο, διάρκειας 18 μηνών, συγχρηματοδοτείται (με ποσοστό 92,79%) από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας/ Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση», Άξονας Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις» με αναγνωριστικό 16846, ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5164462).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χ. Σαχίνης, τόνισε τη σημασία του νέου έργου για την αναβάθμιση των υποδομών της Ανατολικής Αττικής, λέγοντας ότι: «Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Μαραθώνος, που θα συνδέσει περισσότερα από 1.500 ακίνητα σε Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Άγιο Παντελεήμονα, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης ολοκληρωμένων υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, την οποία υλοποιεί η ΕΥΔΑΠ στην Ανατολική Αττική, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πρόκειται για συντονισμένες ενέργειες υιοθέτησης των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει η Εταιρεία στη δημιουργία σύγχρονων αποχετευτικών δικτύων και Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), συνολικής επένδυσης ύψους περίπου 1 δις. Ευρώ.»

Δελτίο Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…