Δημογλίδου: Καλύτερη η εικόνα στους δρόμους για την έξοδο των εκδρομέων

Δημογλίδου: Καλύτερη η εικόνα στους δρόμους για την έξοδο των εκδρομέων

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μίλησε για την κατάσταση στους δρόμους κατά την έξοδο των εκδρομέων για την Πρωτοχρονιά. Όπως δήλωσε, η κίνηση το πρωί ήταν ήρεμη, με εικόνες που δεν θυμίζουν την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών, ειδικά την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου οι αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Η κατάσταση στους δρόμους

«Σήμερα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα σε σύγκριση με την παραμονή των Χριστουγέννων», ανέφερε η κ. Δημογλίδου, προσθέτοντας ότι η μεγάλη έξοδος είχε ήδη γίνει μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Ωστόσο, τόνισε ότι αναμένονται περισσότερες κινήσεις από το Λεκανοπέδιο μετά το μεσημέρι, καθώς η κορύφωση της εξόδου για την Πρωτοχρονιά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Σημαντικό είναι ότι το εθνικό δίκτυο λειτουργεί κανονικά από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, αν και υπάρχει ένα σημείο κλειστό από τον κόμβο του Μαρτίνου μέχρι τον κόμβο του Κάστρου, λόγω προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες. «Η κίνηση γίνεται από παρακαμπτήριες και έχουμε ανακοινώσει εναλλακτικές διαδρομές», πρόσθεσε.

Συστάσεις προς τους οδηγούς

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. προειδοποίησε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν την οδήγηση σε διάφορες περιοχές της χώρας. «Οι οδηγοί θα πρέπει να ενημερώνονται για τις εναλλακτικές διαδρομές και να είναι προσεκτικοί», τόνισε.

Όσον αφορά την επιστροφή των εκδρομέων, η κ. Δημογλίδου συνέστησε να γίνεται τμηματικά από Κυριακή μέχρι Δευτέρα, ώστε να αποφευχθεί η μαζική επιστροφή που θα μπορούσε να προκαλέσει συμφόρηση. «Η επιστροφή δεν μπορεί να γίνει από μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας, καθώς αυτό θα δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία», υπογράμμισε.

Ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για την απομάκρυνση τρακτέρ από σημεία όπου οι αγρότες έχουν επιτρέψει την κυκλοφορία, εξασφαλίζοντας καλύτερη ροή στην εθνική οδό. «Δεν έχουμε τις ίδιες εικόνες με την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου οι αστυνομικοί αναζητούσαν οδηγούς για να απομακρύνουν τα οχήματα», δήλωσε η κ. Δημογλίδου, ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα παραμείνει ήρεμη.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr