Δημήτρης Παπαχρήστου Δήμαρχος Σαρωνικού: «Ενισχύουμε σημαντικά την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολιτικής Προστασίας»

Δημήτρης Παπαχρήστου Δήμαρχος Σαρωνικού: «Ενισχύουμε σημαντικά την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολιτικής Προστασίας»

Δημήτρης Παπαχρήστου Δήμαρχος Σαρωνικού: «Ενισχύουμε σημαντικά την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολιτικής Προστασίας»

Συνέντευξη για την σημαντική προετοιμασία του Δήμου Σαρωνικού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου παραχώρησε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, στον  Alpha 989 . Ο Δήμαρχος Σαρωνικού μίλησε για την Πολιτική Προστασία και τα κατάλληλα επιχειρησιακά εργαλεία προκειμένου να προετοιμαστεί η περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

SARVNIKOS
Δημήτρης Παπαχρήστου Δήμαρχος Σαρωνικού: «Ενισχύουμε σημαντικά την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολιτικής Προστασίας» 2

«Μετά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά, ένας από τους πρώτους στόχους που θέσαμε προεκλογικά και μετεκλογικά υλοποιούμε, είναι η ενδυνάμωση της Πολιτικής προστασίας», σημείωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου.

Επίσης, αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δόθηκε στην καθαριότητα και την  ανακύκλωση ώστε να μειωθούν οι επικίνδυνες εστίες για την πρόκληση πυρκαγιάς, να βελτιωθεί το επιβαρυμένο περιβάλλον του Δήμου Σαρωνικού και να μειωθούν τα κόστη διαχείρισης. Έμφαση έδωσε στη συστηματική μεταμόρφωση του δήμου, σε ισχυρό τουριστικό πόλο έλξης λόγω της τουριστικής θαλάσσιας περιοχής.

Ο κύριος Παπαχρήστου επικέντρωσε στα εξής κάτωθι σημεία όπως τα ανέφερε στην συνέντευξή του:  

–          Ενισχύουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολιτικής μας Προστασίας. Πριν 20 μέρες  αυξήσαμε το στόλο των οχημάτων μας από 4 πυροσβεστικά σε 8 τύπου fire, δημιουργούμε  διεξόδους διαφυγής, τοποθετούμε κρουνούς και κάνουμε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε σε περίπτωση φωτιάς να είμαστε έτοιμοι.

–         Ετοιμάζουμε -και σε περίπου ένα μήνα θα είναι έτοιμο- το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου όλο το προσωπικό και το δυναμικό της υπηρεσίας να συντονίζεται από εκεί σε περίπτωση κρίσης. Θα βρίσκεται  στην Ανάβυσσο, απέναντι από τον Αγ. Παντελεήμονα. Επίσης, έχουμε ενεργοποιήσει το σύστημα Engage, ένα διαλειτουργικό λογισμικό που διασυνδέει τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις της  Πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς ή πλημμύρας. Όλα αυτά σε συνδυασμό  με τις ασκήσεις πεδίου που έχουμε ξεκινήσει, με την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ευφραιμιάδης αλλά και με τα συστήματα drone που θα έχουμε φέτος στη διάθεσή μας, μου επιτρέπουν να πω ότι φέτος θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι από ποτέ.

–          Επιπλέον, δίνουμε μεγάλο βάρος στην καθαριότητα ώστε να μειώσουμε τις «άτυπες χωματερές» που υπήρχαν σε κάθε δρόμο μας. Ο δήμος μας πέρσι είχε στους δρόμους χόρτα και μπάζα. Επίσης, κλείσαμε με περίφραξη τον χώρο προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων στην Π. Φώκαια, ώστε να εμποδίσουμε την πρόσβαση και έχουμε βάλει και φύλαξη. Συνεχίζουμε με το χώρο προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων στα Καλύβια, τον οποίο επίσης θα κλείσουμε. Πέρα από τις δικές μας προσπάθειες, θα πρέπει ο κόσμος και οι επαγγελματίες να σεβαστούν το νόμο ακολουθώντας τους ενδεδειγμένους τρόπους απόρριψης των απορριμμάτων τους. Ασφαλώς δεν αρκεί να απαγορεύουμε στους πολίτες, θα χρειαστεί επίσης να τους δώσουμε και μια λύση. Γι’ αυτό φτιάξαμε έναν πενταψήφιο αριθμό, τον 15325, όπου τηλεφωνούν οι ενδιαφερόμενοι και κλείνουν ραντεβού, ώστε η αρμόδια υπηρεσία να μαζεύει τα κλαδέματα, τα οποία εμείς διαχειριζόμαστε με τον κατάλληλο τρόπο.

–          Η έμφαση στην ανακύκλωση εκτός από τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του δήμου που είναι το πρωτεύον, θα βοηθήσει να μειώσουμε και τα κόστη διαχείρισης των σκουπιδιών. Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση εκεί και γι αυτό τοποθετήσαμε τρείς αντιδημάρχους καθαριότητας, εκ των οποίων η μια είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση. Στόχος μας είναι να υπάρχει εξειδίκευση και πρόοδος στην κυκλική οικονομία. Έχουμε τοποθετήσει δυο πολυκέντρα ανακύκλωσης, επανασχεδιάσαμε και ξανά τοποθετούμε τον καφέ κάδο που δεν λειτουργούσε και με μια σειρά από δράσεις, ετοιμαζόμαστε  να αυξήσουμε τις εκτροπές μας προς την ανακύκλωση.

–          Ο Δήμος μας έχει μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές και  υπέροχες θάλασσες. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να βρει μοναδική γαστρονομία και απίστευτες φυσικές ομορφιές.  Θέλουμε, λοιπόν, ο δήμος μας να αποτελεί πόλο έλξης. Ξεκινάμε πρόγραμμα τουριστικής προβολής με δράσεις Β2Β, B2C καθώς μας ενδιαφέρει τόσο ο  εγχώριος όσο και τράνζιτ τουρισμός. Δηλαδή, επειδή είμαστε κοντά στο αεροδρόμιο οι επισκέπτες μας μπορούν να έρθουν να κάνουν ένα μπάνιο, να φάνε, να δούν τις ομορφιές μας και να ξαναγυρίσουν στο αεροδρόμιο. Αν γνωρίσουν τον δήμο μας, σίγουρα θα ξανάρθουν!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…