Δήμητρα Μήλα – Τσεβά: «Οι δημότες ζητούσαν αλλαγή»

Δήμητρα Μήλα – Τσεβά: «Οι δημότες ζητούσαν αλλαγή»

Δήμητρα Μήλα – Τσεβά: «Οι δημότες ζητούσαν αλλαγή»

«Έχουμε όρεξη για δουλειά και θα το αποδείξουμε» τονίζει στη συνέντευξη της στο airetos.gr η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά – Μήλα.

«Θα φροντίσουμε να τακτοποιήσουμε κάθε Υπηρεσία, κάθε Τμήμα, κάθε Διεύθυνση. Παράλληλα θα φροντίσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, με επεμβάσεις στον τομέα Καθαριότητας, του περιβάλλοντος, να προγραμματίσουμε τον καθαρισμό των οικοπέδων, να οργανώσουμε το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Δήμητρας Τσεβά στο airetos.gr και τον Νίκο Βοσδογάνη

Γιατί πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι δημότες σας; Τι περιμένουν από εσάς;

Οι δημότες ζητούσαν μία αλλαγή. Αλλαγή ανθρώπων που θα τους εκπροσωπήσουν στα δημοτικά θέματα, αλλαγή μιας παγιωμένης κατάστασης, αλλαγή γενικότερα στον τρόπο του διοικείν. Άλλωστε αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία.
Περιμένουν πάρα πολλά από εμάς, Ο χρόνος θα δείξει και εμείς θα αποδείξουμε πόσο αξίζουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν – έναν και σε όλους μαζί στους πολίτες του δήμου σας;

Θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε έναν ξεχωριστά για την υποστήριξη του, την εμπιστοσύνη και την πίστη του σε εμένα προσωπικά, αλλά και στους υποψηφίους συμβούλους.
Οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους, μας τοποθετούν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που αυτομάτως δημιουργεί μεγάλη ευθύνη. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσες προτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

Αυτό που ρωτάτε εσείς, ίσως είναι μια συνηθισμένη έκφραση. Θεωρώ ότι ακούγεται σαν διαφημιστικό σλόγκαν…!! Νομίζω, θα είμαστε τουλάχιστον πραγματιστές, εάν αναφερθούμε στις πρώτες 200 ημέρες, στους πρώτους δηλαδή έξι μήνες.
Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι κάτι επιπόλαιο. Εφέτος, με τον νέο Νόμο 5056/2023, γίνονται τόσες αλλαγές στους Δήμους, που είναι σαν να ξεκινάς διοίκηση από το μηδέν….
Θα φροντίσουμε λοιπόν τα τακτοποιήσουμε κάθε Υπηρεσία, κάθε Τμήμα, κάθε Διεύθυνση.
Παράλληλα θα φροντίσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, με επεμβάσεις στον τομέα Καθαριότητας, του περιβάλλοντος, να προγραμματίσουμε τον καθαρισμό των οικοπέδων, να οργανώσουμε το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης κ.λ.π.
Έχουμε όρεξη για δουλειά και θα το αποδείξουμε.

Ποια είναι τα πολιτικά συμπεράσματα από τη μάχη στους Δήμους; Εκφράστηκαν οι τοπικές κοινωνίες ή ήταν μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

Σε κάθε Δήμο υπάρχει διαφορετική “χημεία” θα μπορούσα να πω. Οι παράμετροι είναι διαφορετικοί, ο κόσμος έχει άλλες απαιτήσεις, άλλες ανάγκες. Το τοπίο εναλλάσσεται, τα οράματα είναι διαφορετικά και σίγουρα σε κάθε Δήμο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς ψηφοφόρους. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται ιδιαίτερα από τα κόμματα. Οι μηχανισμοί αυτοί μάλλον έχουν κουράσει και ίσως είναι ξεπερασμένοι. Στην Τοπική κοινωνία δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά (χαρακτήρας, οικογένεια, εργασία….). Πάντα θα υπάρχουν οι κερδισμένοι και οι χαμένοι. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από το αποτέλεσμα….

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

Αγάπη στην Αυτοδιοίκηση
Προγραμματισμός
Δουλειά
Υπομονή
Σύνεση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…