Δημιουργική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ Μαραθώνος

Δημιουργική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ Μαραθώνος

Δημιουργική εβδομάδα στα ΚΔΑΠ Μαραθώνος

Εργαστήρι Παραμυθογνωσιας-Ταξιδιού στη Γνώση: Εβδομαδα γιορτής Halloween και παραμυθιών. Με τα παιδιά μιλήσαμε για το έθιμο του Halloween, την κέλτικη προέλευσή του, τις σκωτσέζικες και αγγλικές ονομασίες τους και τη μετατροπή του Σάουιν στο Halloween! Είναι μια γιορτή μεταφυσική και ταυτόχρονα μια γιορτή αποχαιρετισμού του φθινοπώρου και υποδοχής του χειμώνα! Με τα παιδιά μιλήσαμε για την ιστορία του jack o’ lantern και σκαλισαμε τη δική μας κολοκύθα, μιλήσαμε για το έθιμο trick or treat και με τη γέμιση της κολοκύθας ψήσαμε και δοκιμάσαμε τις δικές μας κολοκυθόπιτες! Φτιάξαμε τις δικές μας νυχτερίδες, φαντασματάκια και αφού μιλήσαμε για την Dias de los muertos, τη γιορτή των νεκρών του Μεξικού, φτιάξαμε δικους μας κρεμαστούς σκέλετους και σκελετούς με γλωσσοπίεστρα και την ημέρα του Halloween είδαμε την ταινία Coco! Βγάλαμε φωτογραφίες στο photobooth που φτιάξαμε, ενώ κάποια από τα παιδιά βάφτηκαν και ντύθηκαν στους ρυθμούς του Halloween!

Διαβάσαμε το μύθο του Μίδα και για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31/10, φτιάξαμε κουμπάρα μανιταράκι, μαθαίνοντας της αξία της αποταμίευσης!

Τέλος, διαβάσαμε δύο παραμύθια: “Η βαλίτσα της Νίνας” της Λίνας Μουσιώνη, φτιάχνοντας τις δικές μας ανοιχτές βαλίτσες με τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις μας και σχεδιάζοντας σε γλωσσοπιεστρο την βασική ηρωίδα του βιβλίου τη Νίνα και το “Η κυρία Γενναιοδώρα” της Νικολέτας Καπίλλα, φτιάχνοντας τα δικά μας φίλτρα με φιλιά, αγκαλιές και αγάπη που ξέφυγαν από το μαγαζάκι της κυρίας Γενναιοδώρας! Αυτή η εβδομάδα επιφυλάσσει πολλές αναγνωστικές εκπλήξεις και νοερά ταξίδια στη γνώση!

Τα παιδιά εξασκήθηκαν στο ποδόσφαιρο. Ασκήσεις τακτικής-παιχνίδι κορόιδο 4-1. Επίσης, εξασκήθηκαν στο μπάσκετ και στην βελτίωση της τεχνικης στην ντρίπλα. Επιπλέον, έκαναν ρυθμική γυμναστική.

Διαδραστικό Εργαστήρι Μουσικής: Πολλές κατασκευές και την προηγούμενη εβδομάδα! Μαράκες, κινέζικα τύμπανα και καστανιέτες! Τα κρουστά μας είναι φτιαγμένα με απλά υλικά και μπόλικη φαντασία! Τα παιδιά παρουσίασαν με πολλή χαρά το νανούρισμα Frère Jacques και έφτιαξαν μαράκες! Μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού βοηθάμε τα παιδιά να κατανοήσουν την γνώση!

Θεατρικό Παιχνίδι: Αυτοπεποίθηση…. πίστη στον εαυτό μας ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι! Αυτή την πτυχή του εαυτού μας δουλέψαμε την προηγούμενη εβδομάδα στα μαθήματα Θεατρικού Παιχνιδιού. Τα παιδιά σε ομάδες αλλά και ατομικά μέσα από φανταστικούς θεατρικούς διαλόγους, έπλασαν ιστορίες με θέματα και δραματοποιησαν τις ιστορίες αυτές μπροστά σε όλη την ομάδα! Χαμόγελα και χειροκρότημα επιβραβευσαν κάθε προσπάθεια και οι διορθώσεις στα λάθη μας σίγουρα την επόμενη φορά θα μας κάνουν ακόμα καλύτερους!

Μαθηματα Ζωγραφικής-Σχεδίου: Τα μαθήματα Ζωγραφικής συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς και η πρόοδος των μικρών αλλά και των μεγάλων μας παιδιών είναι δεδομένη και άκρως εκπληκτική! Τον “Πίκατσου”, εναν αγαπημένο ήρωα, έφτιαξαν τα μικρά μας χεράκια με καθοδήγηση βήμα βήμα, χρησιμοποιώντας σχήματα γνώριμα στα παιδιά και ακολουθώντας πάντα τις κατευθύνσεις δεξιά και αριστερά αναλόγως από που πρέπει να ξεκινήσουμε τα σχέδια μας! Για τα μεγάλα μας παιδιά η άσκηση σχεδιου την προηγούμενη εβδομάδα είχε έναν βαθμό δυσκολίας. Συνδυάσαμε τις γνώσεις που κατακτήσαμε για το σχέδιο ενός προσώπου με το “ugly art”, την τέχνη για την οποία είχαμε μιλήσει πριν κάποιες εβδομάδες, για να εξηγήσουμε το πως σχεδιάζονται τα πρόσωπα των κινουμένων σχεδίων. Η μάγισσα λοιπόν της Χιονάτης μας κίνησε την προσοχή και με αφορμή την άγρια ομορφιά της προσπαθήσαμε να τη σχεδιάσουμε! Για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα, μας εκπλήσσουν όλους!

Εργαστήρι Κατασκευάζω και Δημιουργώ: Την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίσαμε να μιλάμε για τα φρούτα της εποχής, φτιάξαμε ένα ακτινίδιο αλλά μιλήσαμε και για τον κύκλο ζωής του μήλου.

Εργαστήρι Συναισθηματικής Αγωγής: Την περασμένη εβδομάδα διαβάσαμε το παραμύθι “Tο τερατάκι του Μίλο” και μιλήσαμε για τη ζήλια. Τα παιδιά ζωγράφισαν τι μπορεί να βλέπει ένα παιδί που ζηλεύει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…