Δήλωση Γ. Τομπούλογλου για την αντιπαράθεση με ΑμεΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο

Απάντηση του Γιάννη Τομπούλογλου για την αντιπαράθεση με ΑμεΑ

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, εξέφρασε τη θέση του πως ποτέ δεν έχει εκφραστεί υποτιμητικά προς πολίτη ΑμεΑ. Με γραπτή ανακοίνωσή του, επανέλαβε τη συγνώμη του για την έντονη λογομαχία που συνέβη την Κυριακή το απόγευμα. Το θέμα αναδείχθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος παρουσίασε και βίντεο που τράβηξε η συνοδός του καταγγέλλοντος.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στην OPAP Arena, είχε παρκάρει στη θέση που δικαιούται ως κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας ΑμεΑ. Όταν αποχώρησε, διαπίστωσε ότι το όχημά του, μαζί με άλλα δύο, είχε αποκλειστεί από άλλο αυτοκίνητο, το οποίο είχε σταθμεύσει κάθετα. Όπως ανέφερε, μετά από προσπάθειες να εντοπίσει τον οδηγό, διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν ο δήμαρχος, ο οποίος έφτασε στο σημείο για να απομακρύνει το όχημά του.

Η θέση του δημάρχου και οι αντιδράσεις

Στον έντονο διάλογο που ακολούθησε, ο κ. Τομπούλογλου τόνισε ότι το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι επίσημα οριοθετημένος χώρος στάθμευσης για ΑμεΑ. Στις φωτογραφίες που προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ, φαίνεται να υπάρχει η λέξη «ΑμεΑ» γραμμένη στο οδόστρωμα, ωστόσο αυτό δεν συνιστά επίσημη σήμανση. Ο καταγγέλλων δήλωσε ότι το μόνο που ζητούσε ήταν η συγνώμη του δημάρχου για την ταλαιπωρία και η απομάκρυνση του οχήματός του, αλλά αντ’ αυτού, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκε επιθετική συμπεριφορά.

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας διευκρίνισε ότι ο δήμαρχος μετέβη στο σημείο λόγω επείγοντος περιστατικού στο αντλιοστάσιο της υπογειοποίησης. Όταν ενημερώθηκε ότι το όχημά του εμπόδιζε άλλο, έσπευσε να το απομακρύνει. Ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία και επανέλαβε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις δεν είναι χαρακτηρισμένες για ΑμεΑ.

Η ανακοίνωση του δημάρχου

Στην ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Τομπούλογλου αναφέρει: «Το απόγευμα της Κυριακής, ενημερώθηκα για συναγερμό στο αντλιοστάσιο της υπογειοποίησης και έσπευσα επιτόπου. Αργότερα, δέχτηκα τηλεφώνημα ότι το αυτοκίνητό μου εμπόδιζε άλλο όχημα. Όταν έφτασα, δέχτηκα διαμαρτυρίες και κατηγορίες ότι εμπόδιζα ΑμεΑ. Ζήτησα συγνώμη και εξήγησα ότι οι θέσεις αυτές δεν είναι χαρακτηρισμένες για ΑμεΑ. Ουδέποτε χρησιμοποίησα φράσεις όπως «εγώ είμαι ο Δήμαρχος», κάτι που δεν αντανακλά τον χαρακτήρα μου». Ο δήμαρχος δεν εμφανίστηκε στη δημόσια ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι οι φράσεις που του αποδίδονται είναι ξένες προς τον χαρακτήρα του.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr