Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας αύριο: Ξανά πρώτη η Φινλανδία – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας αύριο: Ξανά πρώτη η Φινλανδία – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας αύριο: Ξανά πρώτη η Φινλανδία – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 58η θέση στο νέο Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας 2022, ο οποίος αξιολογεί τις χώρες για την περίοδο 2019-2021. Στην προηγούμενη δημοσίευση του Δείκτη που είχε γίνει το 2020 και κάλυπτε την τριετία 2017-2019, η χώρα μας βρισκόταν στην 77η θέση, συνεπώς σημείωσε σημαντική άνοδο στο μεταξύ.

Ο νέος Δείκτης περιλαμβάνεται στην έκθεση «World Happiness Report 2022», ο οποίος συντάσσεται από διεθνή ομάδα ερευνητών και δίνεται στη δημοσιότητα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Μαρτίου. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο του Δείκτη, ο οποίος αποτελεί μια συνοπτική ένδειξη του πώς οι άνθρωποι σε κάθε χώρα αξιολογούν τη ζωή τους και πόσο ικανοποιημένοι είναι.

Η Ελλάδα βαθμολογήθηκε φέτος με 5.948 βαθμούς έναντι 7.821 της πρώτης Φινλανδίας, η οποία για πέμπτο έτος βρέθηκε στην κορυφή ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι χώρες Δανία, Ισλανδία, Ελβετία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Νορβηγία, Ισραήλ και Νέα Ζηλανδία. Η Γερμανία είναι στη 14η θέση, οι ΗΠΑ στη 16η, η Βρετανία στη 17η και η Γαλλία στην 20ή.

Ενώ προηγούμενες εκθέσεις είχαν αναδείξει τη σχέση ανάμεσα στην εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους θεσμούς και στην ευτυχία, η φετινή έκθεση επισημαίνει ότι οι χώρες με υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών είναι πιο ευτυχισμένες και ανθεκτικές εν μέσω σοβαρών κρίσεων όπως η πανδημία ή ένας πόλεμος. Οι ερευνητές τονίζουν ότι, καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, συνεχίζει να είναι σημαντική η καθολική ανθρώπινη ανάγκη για ευτυχία και η ικανότητα των ανθρώπων να προστρέχουν ο ένας σε υποστήριξη του άλλου επιδεικνύοντας αλληλεγγύη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές, τον καθηγητή Τζον Χέλιγουελ του καναδικού Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, το 2021 έγινε αισθητή μια αξιοσημείωτη αύξηση σε κάθε είδους κοινωνική υποστήριξη και καλή θέληση για βοήθεια των ξένων, εθελοντισμό και δωρεές, σε επίπεδα περίπου 25% υψηλότερα από εκείνα προ πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Ο Δήμος Παλλήνης με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των πολιτιστικών του προγραμμάτων για τη νέα περίοδο, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν την…

https://youtu.be/dbsnlj7-Mqo Πρώτα στην ατζέντα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λέει ο κ. Ισίδωρος Μάδης Δήμαρχος Παιανίας και Πρόεδρος ΣΠΑΥ, είναι τα ζητήματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία λόγω της κλιματικής κρίσης…

Το νέο αντιπλημμυρικό έργο που προωθείται για το Ρέμα στον Βριλησσό δεν θεωρείται επαρκές για την προστασία της πόλης από τους ακραίους πλημμυρικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει, κυρίως μετά τις καταστροφικές…