Διακόπτεται το πρωτάθλημα Μπάσκετ – Π. Μαρινάκης: Καμία ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα βίας και παραβατικότητας

Διακόπτεται το πρωτάθλημα Μπάσκετ – Π. Μαρινάκης: Καμία ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα βίας και παραβατικότητας

Διακόπτεται το πρωτάθλημα Μπάσκετ – Π. Μαρινάκης: Καμία ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα βίας και παραβατικότητας

Είναι πολύ πιθανό να διακοπεί το πρωτάθλημα Μπάσκετ, μετά την άρνηση των προέδρων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να προσέλθουν την Τετάρτη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, και την ξεκάθαρη δήλωση του Γιάννη Βρούτση στο ΕΡΤΝews, ότι σ΄ αυτήν την περίπτωση το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά στο γραφείο του.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο από τον Ολυμπιακό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, προκειμένου να δώσουν διαβεβαιώσεις για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος με κανόνες, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στον δεύτερο τελικό, τις ύβρεις, τις απρεπείς χειρονομίες και τις μηνύσεις που ακολούθησαν.

Γ. Βρούτσης: Αν δεν έρθουν στη συνάντηση και οι δύο ΚΑΕ το πρωτάθλημα διακόπτεται στο γραφείο μου

Ο κ. Βρούτσης ήταν κατηγορηματικός ότι το πρωτάθλημα μπάσκετ θα διακοπεί, αν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews.

«Δεν συμφέρει καμία ΚΑΕ να μην συμμετάσχει στη συνάντηση της Τετάρτης», δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας μετά την επιστολή που απέστειλε στους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε πως «πριν από λίγο εξέδωσα απόφαση βάσει της οποίας αναβάλλεται ο αγώνας της Τετάρτης μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού» και τόνισε «την ίδια μέρα καλώ τους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ, στο γραφείο μου στο Υπουργείο Αθλητισμού, να κάνουμε μία ηθική συμφωνία, μία αθλητική συμφωνία μεταξύ μας. Ό,τι έγινε, έγινε, αλλά πρέπει ο αθλητισμός και το μπάσκετ να προχωρήσει και σε μία κοινή δήλωση, να βγουν και να δεσμευτούν όλοι ενώπιος ενωπίω, ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, χωρίς αυτές τις απαράδεκτες εικόνες, χωρίς αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες, οι οποίες προσβάλλουν όλους μας, αθλητισμό, φιλάθλους, το μπάσκετ και επίσης, ότι θα το συνεχίσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος του. Με άμιλλα, με ευγενική συμμετοχή όλων, για το καλό του αθλητισμού».

Τόνισε πως, «δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε τέτοιες εικόνες από τους παράγοντες» και πως «αυτό θα τελειώσει».

Ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει ηθική δέσμευση, «το πρωτάθλημα θα σταματήσει εδώ, στο τραπέζι του γραφείου μου».

Αρνούνται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι δύο ΚΑΕ.

Με την κυβέρνηση να παραμένει σταθερή στην απόφασή της για διακοπή του πρωταθλήματος αν δεν βρεθεί λύση, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, καθώς τόσο οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, όσο και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν δείχνουν διάθεση προς το παρόν να παραστούν στη συνάντηση.

«H πρόσκληση να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον καταζητούμενο ιδιοκτήτη της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, που απείλησε να βιάσει ένα ανήλικο παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Η μόνη συνάντηση με τον Δ. Γιαννακόπουλο θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες. Όποιος επιθυμεί τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, ας μεριμνήσει να προστατεύσει τον αθλητισμό από τα πρόσωπα που βάναυσα την καταπατούν», ανέφεραν στην ανακοίνωση.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου ότι δεν θα παραστούν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ακολούθησε ανάρτηση στα social media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στην οποία ενημερώνει ότι ούτε ο ίδιος προτίθεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, προσθέτοντας όμως ότι «με πολύ μεγάλη χαρά να έρθουμε σε διαφορετικές ώρες».

«Προς τον αξιότιμο υπουργό κ. Βρούτση, τον οποίο σέβομαι απόλυτα. Δυστυχώς από όσο καταλαβαίνω το ραντεβού δεν θα μπορέσει να συμβεί, επειδή οι Αγγελόπουλοι είναι κάτω από αυτόφορη διαδικασία, αλλά και επίσης εγώ με αυτούς τους δύο ανθρωπους δεν κάθομαι ποτέ στο ίδιο τραπέζι. Με πολύ μεγάλη χαρά να έρθουμε σε διαφορετικές ώρες»., ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Μήνυση Γιαννακόπουλου και της κόρης του κατά των Αγγελόπουλων, του Λεπενιώτη και της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε στις τελευταίες αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κόρη του Δέσποινα, θα καταθέσουν μηνύσεις, με τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση τον Νίκο Λεπενιώτη και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Αναλυτικά:

«Πλέον που έχουν βγει ολα στη δημοσιότητα με τον πιο επίσημο τρόπο, από τους ίδιους τους θύτες, δηλαδή την ΚΑΕ Ολυμπιακός, να ενημερώσω ότι η λάσπη που προσπάθησαν να ρίξουν δεν θα μείνει ατιμώρητη. Χωρίς ντροπή, βγήκε ο Λεπενιώτης και δήλωσε στο πανελλήνιο ότι παρουσία της εισαγγελέα πως θα βιάσω την κόρη του Γιώργου Αγγελόπουλου, ενώ από δίπλα οι Αγγελόπουλοι επαναλάμβαναν όσα είπε.

Πού θα κρυφτούν τώρα από τα ίδια τους τα VIDEO; Ανέβασαν επίσημο VIDEO της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στο οποίο όλοι βρίζουν και απειλούν εν χορώ την κόρη μου, ενώ εγώ απευθύνομαι τόσο στον Λεπενιώτη, όσο και στις Αρχές λέγοντας ‘παιδιά δεν έχετε;’. Μου λένε ‘θα σου γα@σω την κόρη’. ‘Δεν ακούτε;’. Μάλιστα, το αποκορύφωμα, δεν βρέθηκε ένας διαιτητής, παρατηρητής, να καταγράψει όλα αυτά τα χυδαία συνθήματα στο φύλλο αγώνα ή έστω να κάνει μια προειδοποίηση.

Το παραμύθι του θύτη Γιαννακόπουλου που λέει για κόρες άλλων τελείωσε, κατέρρευσε και φυσικά δεν θα μείνει ατιμώρητο. Αυτή τη στιγμή κατατίθεται μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση τόσο στον Λεπενιώτη, όσο και στους Αγγελόπουλους, για τα χυδαία ψεύδη τους και τρέχει το αυτόφωρη διαδικασία.

Μάλιστα, αν ενημερωθώ για δική τους μήνυση για δήθεν δική μου εξύβριση σε κόρη τους, θα προχωρήσει και σε ψευδή καταμήνυση. Φτάνει πια ο μύθος των καλών παιδιών που είναι θύματα, ενώ χωρίς ντροπή κατασκευάζουν σενάρια φρίκης. Προφανώς θα ακολουθήσουν και μηνύσεις κατά αγνώστων, γνωστών-αγνώστων. Και η κόρη μου, Δέσποινα, προχωρά κι εκείνη σε μηνύσεις, τόσο κατά των αγνώστων, που σίγουρα θα παύσουν να είναι άγνωστοι, λόγω των ονομαστικών εισιτηρίων και καμερών, όσο κυρίως και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, που ανέβασε επίσημο VIDEO με εμετικό σύνθημα εναντίον της κατ’ επανάληψη, ενώ δεν έκανε το παραμικρό για να το σταματήσει.

Και οι λίγοι που έπεσαν θύμα της αισχρής παραπληροφόρησης, πλέον είδαν και ξέρουν».

Π. Μαρινάκης: Καμία ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα βίας και παραβατικότητας

«Πρώτον, η κυβέρνηση έχει αποδείξει, με πράξεις και όχι λόγια, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα βίας και παραβατικότητας, είτε αυτά εμφανίζονται στα γήπεδα, είτε στα πανεπιστήμια, είτε οπουδήποτε αλλού. Δεύτερον, η κυβέρνηση, πριν από δεκαπέντε μήνες, ανέλαβε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων, με σκοπό να μπει ένα τέλος σε φαινόμενα βίας που δεν έχουν θέση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Τι κάναμε τότε;

Θεσπίσαμε αυτοματοποιημένες ποινές, αυστηροποιήσαμε τις ποινικές κυρώσεις και κάναμε υποχρεωτική τη λειτουργία καμερών καθώς και τον έλεγχο εισόδου. Απ’ την πρώτη στιγμή μείναμε πιστοί στην εφαρμογή τους και με την διεξαγωγή του συνόλου των αγώνων χωρίς επεισόδια, ή με την επιβολή αυστηρών αλλά δίκαιων ποινών, όπου η κατάσταση πήγαινε να ξεφύγει, αποδείχθηκε ότι όπου υπάρχει βούληση και συνέπεια υπάρχει και αποτέλεσμα», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι χθεσινές εικόνες δεν περιποιούν τιμή για τον επαγγελματικό αθλητισμό και πολύ περισσότερο για δύο ομάδες που, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπου υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Όπως σημείωναν κυβερνητικά στελέχη, το μπάσκετ είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό προϊόν του επαγγελματικού αθλητισμού με δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Εμείς θέλουμε να μπει ένα τέλος σε αυτή τη λογική, από την οποία δεν κερδίζει κανείς τίποτε, και όλο αυτό να σταματήσει», πρόσθεσε

«Ούτε να ακούμε συνθήματα κατά παιδιών, δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά, πρέπει να μείνουν μακριά από όλη αυτή τη λογική, ούτε τέτοιες συμπεριφορές. Θέλουμε ρητές δεσμεύσεις για τους υπόλοιπους 2 ή 3 αγώνες, ώστε να γίνουν κανονικά με κόσμο. Και επειδή ακούστηκε και για κεκλεισμένων των θυρών, δεν θα την πληρώσει ο κόσμος. Να υπάρξουν αυτές οι ρητές δεσμεύσεις και άμεσα θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, να ολοκληρωθεί, και με το καλό να ξεκινήσει και το επόμενο», διευκρίνισε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 και στο πλαίσιο των περιοδικών προγραμματισμένων συναντήσεων…

Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του χώρου που θα στεγαστεί το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο Κουβαρά ολοκληρώνονται και σύντομα θα αποδοθεί στους πολίτες ένα σύγχρονο σκηνικό παράδοσης και μνήμης, που θα…

Σημαντικές παρεμβάσεις σε θέματα καθαριότητας, συγκοινωνίας, αναπλάσεων και προστασίας των ελεύθερων παραλιών ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, ο οποίος παρουσίασε τις εξελίξεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο,…