
Διακοπή υδροδότησης στη Φλώρινα λόγω κακοκαιρίας
Σημαντικά προβλήματα υδροδότησης πλήττουν τη Φλώρινα, καθώς η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Δροσοπηγής έχει προκαλέσει την αναστολή λειτουργίας των εγκαταστάσεων διύλισης από το βράδυ της Πέμπτης. Παρά τις νυχτερινές διακοπές νερού που έγιναν για λόγους εξοικονόμησης, τα αποθέματα δεν ανανεώθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκτεταμένη διακοπή υδροδότησης από το πρωί της Παρασκευής σε μεγάλο μέρος της πόλης.
Προειδοποίηση της ΔΕΥΑΦ
Η ΔΕΥΑ Φλώρινας προειδοποιεί τους κατοίκους ότι, αν η κακοκαιρία συνεχιστεί, είναι πιθανό να υπάρξει πλήρης διακοπή υδροδότησης σε ολόκληρη την πόλη. Καλεί τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου.
Συνέπειες της κακοκαιρίας
Η λειτουργία των εγκαταστάσεων διύλισης διακόπηκε στις 05-12-2025 και ώρα 19:00, και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επαναλειτουργήσουν. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για περιορισμό των διακοπών, τα υδατικά αποθέματα δεν ανανεώθηκαν, με αποτέλεσμα τη διακοπή υδροδότησης από τις 10:00 π.μ. σε περιοχές της πόλης που περιλαμβάνουν τις οδούς Αριστοτέλους, Ηπείρου, Χρ. Σμύρνης και άλλες γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι βροχοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε διακοπή υδροδότησης σε ολόκληρη την πόλη. Για το θέμα αυτό, η ΔΕΥΑΦ θα εκδώσει νέα ανακοίνωση.
Προσπάθειες αποκατάστασης
Αυτή τη στιγμή, δεν είναι εφικτό να εκτιμηθεί πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση. Ωστόσο, οι αρμόδιοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο διακοπής και να περιορίσουν τις επηρεαζόμενες περιοχές. Η ΔΕΥΑΦ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών και τους καλεί να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες.














