
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναλύει τους κραδασμούς του γκέι φιλιού στο «Κλείσε τα Μάτια»
Στο vidcast «Johnny@TheMovies» με τον Γιάννη Δαββέτα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναφέρθηκε στις σειρές που έχει δημιουργήσει, καθώς και σε ποικιλία επαγγελματικών και προσωπικών του θεμάτων. Η κουβέντα ήρθε λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη των γυρισμάτων για τον νέο κύκλο του Maestro.
Μία αναδρομή στην καριέρα του δημιουργού
Ο επιτυχημένος δημιουργός έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν του, επικεντρώνοντας την προσοχή του στα σημαντικά σταυροδρόμια της καριέρας του, όπως το «Κλείσε τα Μάτια» και την πολυσυζητημένη σκηνή του γκέι φιλιού.
Οι αντιδράσεις και η πραγματικότητα
«Ήταν μια πολύ χαζή ιστορία αυτό που είχε προκληθεί από την συγκεκριμένη σκηνή», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Βλέπεις, σε αυτά τα ζητήματα, είμαστε πολύ καλύτερα σήμερα. Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο, αλλά αυτό δεν το αναφέρει κανείς, όλοι προτιμούν την πιο δραματική εκδοχή», σχολίασε ο Παπακαλιάτης.
Όπως περιέγραψε, «όλοι οι ήρωες έδιναν φιλιά εκείνο το βράδυ, χωρίς να γίνει κάτι το δραματικό. Το επεισόδιο παίχτηκε και ουδείς αντέδρασε! Πέρασαν εβδομάδες και κανείς δεν ασχολήθηκε». Οι θεατές, τη δεδομένη εποχή, ήταν έντονα συμμετοχικοί, όμως η αντίδραση φαίνεται να ήρθε από μια μεσημεριανή εκπομπή, που άρχισε να σχολιάζει τη συγκεκριμένη σκηνή.
Δημόσιες αντιδράσεις και κατάληξη
«Και όταν μία εκπομπή αποφάσισε να κάνει καταγγελία στο ΕΣΡ, τότε το θέμα πήρε διαστάσεις που φτάσαν μέχρι τη Βουλή. Η συζήτηση εκείνη την περίοδο ήταν εάν έπρεπε να θίγεται ένα τέτοιο θέμα στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι πλησιάζαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως, γρήγορα, η κοινή γνώμη αντέτεινε την γελοιότητα του θέματος και το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο», θυμάται ο δημιουργός.
Η κοινωνία και οι διαφορετικές αντιδράσεις
«Στο μυαλό μου δεν ήταν τίποτα περισσότερο από δύο χαρακτήρες που αγαπιούνται», τόνισε ο Παπακαλιάτης. Ωστόσο, μιλώντας για την ευρύτερη κοινωνία, υπογράμμισε: «Πάντα θα υπάρχουνε βλαμμένοι άνθρωποι. Υπάρχουν αυτοί που είναι αμόρφωτοι και οπισθοδρομικοί, αλλά και αυτοί με ανοιχτό μυαλό. Έτσι είναι η κοινωνία μας, σύνθετη και πολυδιάστατη».














