Χριστοδουλίδης: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Διερεύνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε την Τετάρτη, 04.09.2025, στην έρευνα που ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σχετικά με ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ο Χριστοδουλίδης τόνισε τη σημασία του έργου, χαρακτηρίζοντάς το στρατηγικής σημασίας για την περιοχή.

Η θέση της Λευκωσίας

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η θέση της Λευκωσίας είναι ξεκάθαρη και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί ενιαία στάση σχετικά με το έργο. Η βιωσιμότητα του έργου εξαρτάται από την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο φορέας υλοποίησης, ο ΑΔΜΗΕ. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι αναμένει την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα

Ο Χριστοδουλίδης ενημέρωσε ότι η Νομική Υπηρεσία της Κύπρου έχει ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σχετικά με την απόφαση να ανοίξει έρευνα για τα ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με το έργο. Ερωτηθείς για το αν θα αποδοθούν ευθύνες για το έργο του Βασιλικού, ο πρόεδρος ανέφερε ότι και για εκείνο το έργο διεξάγεται έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Ο Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι προτεραιότητα και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για συζητήσεις σχετικά με την φήμη της χώρας.

Σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκφράσει καμία ανησυχία σχετικά με την έρευνα. Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι οι έρευνες αυτές ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων, αλλά η φήμη και η αξιοπιστία της χώρας είναι το πιο σημαντικό.

ΕΡΕΥΝΑ ONCAMERA - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τελευταία άρθρα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr