Χρ. Δήμας: «Διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στην Έρευνα & Καινοτομία»

Χρ. Δήμας: «Διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στην Έρευνα & Καινοτομία»

Χρ. Δήμας: «Διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στην Έρευνα & Καινοτομία»

Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο ομόλογό του, Υφυπουργό Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η κοινή πρόθεση των 2 πλευρών για διεύρυνση, επέκταση και παρουσίαση της ισχύουσας Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – Κύπρου στην Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστημονική Συνεργασία.

Συζήτησαν επίσης την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών ώστε Ερευνητικά Κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια, και επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο να έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται ακόμα πιο αποτελεσματικά σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στόχος είναι επίσης η ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας προς όφελος της οικονομίας των δύο χωρών σε τομείς αιχμής, η ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία της Elevate Greece Α.Ε με το οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τα Κέντρα Αριστείας.

Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά οι άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και τόνισαν την κοινή επιδίωξη τους για ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elevate Greece Α.Ε, κ. Μιχάλης Δρίτσας.

Στο τέλος της συνάντησης, οι αποστολές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ τους. Ο κ. Δήμας προσέφερε κρασί Νεμέας και κορινθιακή σταφίδα, καθώς και Σουλτανίνα βιολογικής καλλιέργειας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, σε πάρα πολλούς τομείς όπως και στην έρευνα & καινοτομία. Ευχήθηκα καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο και στα νέα του καθήκοντα στον κ. Χατζηζαχαρία. Κοινή διαπίστωση και των 2 πλευρών είναι πως η συνεργασία στην Έρευνα και την Καινοτομία μόνο οφέλη μπορεί να αποδώσει και για τις δυο χώρες. Για αυτό αποφασίσαμε σήμερα να προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερη ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας. Τέλος, επιβεβαιώσαμε για μια ακόμη φορά τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου σε όλα τα επίπεδα.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…