Χαρίτσης: Άνοιγμα στον Τσίπρα για συνεργασία με αιχμές

Χαρίτσης: Άνοιγμα στον Τσίπρα για συνεργασία με αιχμές

Στο θέατρο Παλλάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη», βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για την παρουσία του. Μέσα από μία εκτενή ανάρτησή του στα social media, εξέφρασε την ετοιμότητα της Νέας Αριστεράς να συζητήσει για συνεργασία με άλλα κόμματα, προκειμένου να αποφευχθεί μία τρίτη ευκαιρία στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Ιθάκη μας αφορά συλλογικά», δήλωσε ο Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι το βιβλίο του Τσίπρα είναι μία ιστορία που διαμόρφωσε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της γενιάς του. Η συγκίνηση που ένιωσε διαβάζοντας το έργο του πρώην πρωθυπουργού, όπως είπε, προέρχεται από τις κοινές τους μάχες, από τα κινήματα μέχρι την πρόκληση της διακυβέρνησης.

Η ανάγκη για ενότητα

Ο Χαρίτσης τόνισε ότι το 2025, απέναντι στη «Μαύρη Διεθνή» και το καθεστώς Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν περιθώρια για περιχαρακώσεις. «Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι το Λαϊκό Μέτωπο», υπογράμμισε, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ενότητας των δυνάμεων της αριστεράς χωρίς αποκλεισμούς και με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα.

Αξιολόγησε θετικά ότι ο Τσίπρας αναφέρεται στις μεγάλες διαιρετικές τομές της εποχής, όπως η κοινωνική ανισότητα και η κλιματική μετάβαση, αλλά επισήμανε την ανάγκη για καθαρές και συγκεκριμένες προτάσεις. «Αναδιανομή του πλούτου σημαίνει γενναία φορολόγηση του πλούτου και στήριξη του κόσμου της εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κριτική και προτάσεις

Ωστόσο, ο Χαρίτσης άσκησε κριτική για τα σχόλια του Τσίπρα σχετικά με την ανεπάρκεια της αριστεράς, επισημαίνοντας ότι η γενική αυτή κριτική ενισχύει την αντιπολιτική. «Αυτή η προσέγγιση αθωώνει τη Δεξιά στην εξουσία και καλλιεργεί απαξίωση της πολιτικής», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η πολυδιάσπαση των δυνάμεων είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής αποτίμησης που δεν έγινε εγκαίρως.

«Η απογοήτευση και η αποστράτευση του κόσμου είναι αποτέλεσμα του κατακερματισμού των δυνάμεων, αλλά δεν είναι η αιτία της κρίσης», τόνισε, καλώντας σε γενναία αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την αριστερά.

Η παρέμβαση του Χαρίτση, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που έρχονται, δείχνει τη διάθεση για συνεργασία και ενότητα, αλλά και την ανάγκη για συγκεκριμένες και ριζοσπαστικές προτάσεις που θα μπορέσουν να απευθυνθούν στους πολίτες.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr