Χαρίτσης: «Ανήκουστα όσα συμβαίνουν στην πενταετία Μητσοτάκη»

Χαρίτσης: «Ανήκουστα όσα συμβαίνουν στην πενταετία Μητσοτάκη»

Χαρίτσης: «Ανήκουστα όσα συμβαίνουν στην πενταετία Μητσοτάκη»

Χαρίτσης,

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στην ομιλία του επί της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την ακρίβεια, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε ότι «αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ανήκουστα» και μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο «2,5 δισ. δίδονται σε δέκα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Πετάτε μια καθαρά προεκλογική φούσκα για να δείξετε στον κόσμο ότι κάνετε κάτι στην ακρίβεια;»

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat, η οποία καταγράφει ότι η απόκλιση μισθών και κερδών είναι 21 μονάδες – τα κέρδη μεγαλύτερα από τους μισθούς – και επισήμανε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διαφορά είναι στις 3 μονάδες.

«Κύριε Μητσοτάκη, σας αξίζουν συγχαρητήρια», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και προσέθεσε: «Στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης κανένας άλλος δεν ακολούθησε μια τόσο ακραία ταξική και κοινωνικά άδικη πολιτική. Εφτά στα δέκα νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους».

Παράλληλα, τόνισε ότι «σήμερα, από κοινωνία των δύο τρίτων, μιλάμε ξεκάθαρα για κοινωνία του ενός τρίτου».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς σχολίασε δηκτικά την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας για «προεκλογική φούσκα».

«Αφού τελείωσε ο παράγοντας του πολέμου, βρήκαμε τώρα τις πολυεθνικές;»
«Βρήκαμε τον ένοχο για την ακρίβεια! Ειλικρινά, σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Πετάτε μια καθαρά προεκλογική φούσκα για να δείξετε στον κόσμο ότι κάνετε κάτι στην ακρίβεια; Αφού τελείωσε ο παράγοντας του πολέμου, βρήκαμε τώρα τις πολυεθνικές; Δεν ξέρετε ότι αυτή η υπόθεση είναι τόσο παλιά όσο η ενιαία αγορά;», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, διέψευσε το επιχείρημα της κυβέρνησης πως η μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στις τιμές και στον καταναλωτή, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία πέτυχε και μείωση τιμών και αύξηση αγοραστικής δύναμης με παράλληλη αύξηση του ΑΕΠ.

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα δεν είναι ατύχημα, είναι μια συνειδητή επιλογή, αποτέλεσμα μιας συστηματικής απόπειρας ενίσχυσης εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν έτυχε, πέτυχε αυτός ο σχεδιασμός», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ομιλία, ο επικεφαλής της Κ.Ο, της Νέας Αριστεράς δεν άφησε ασχολίαστες και τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι, με τη μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ σε όλα τα εισοδήματα, θα ωφελήσει ουσιαστικά τους πλούσιους, για να σημειώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη λογική της ΝΔ για το φορολογικό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…