“Χαμόγελο του Παιδιού”: Απατεώνας προφασίστηκε ότι είναι εργαζόμενoς για να αποσπάσει χρήματα από επιχειρηματία – Πώς έδρασε

“Χαμόγελο του Παιδιού”: Απατεώνας προφασίστηκε ότι είναι εργαζόμενoς για να αποσπάσει χρήματα από επιχειρηματία – Πώς έδρασε

“Χαμόγελο του Παιδιού”: Απατεώνας προφασίστηκε ότι είναι εργαζόμενoς για να αποσπάσει χρήματα από επιχειρηματία – Πώς έδρασε

Τι αναφέρεται σχετικά με την κρούσμα οικονομικής εκμετάλλευσης, μέσω ηλεκτρονικών συνδέσμων. Πώς έδρασε ο δράστης

Για απάτη από επιτήδειο που κάλεσε δήθεν εκπροσωπώντας τον Οργανισμό για να αποσπάσει χρήματα, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του “Το Χαμόγελο του Παιδιού“.

“Μας κάλεσε εκπρόσωπος γνωστής αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών και μας ενημέρωσε ότι απατεώνας επικοινώνησε με την εταιρεία με στόχο την απόσπαση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, προφασιζόμενος ότι εργάζεται και καλεί εκ μέρους του Οργανισμού μας” αναφέρει σχετικά, παραθέτοντας τα βήματα που συνθέτουν την τακτική που ακολουθήθηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε “το Χαμόγελο του Παιδιού”, αναφέρονται τα εξής:

“Όλο και αυξανόμενα είναι τα περιστατικά που επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ευαισθητοποιημένους πολίτες με το πρόσχημα της υποστήριξης του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Αυτή τη φορά, μας κάλεσε εκπρόσωπος γνωστής αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών και μας ενημέρωσε ότι απατεώνας επικοινώνησε με την εταιρεία με στόχο την απόσπαση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, προφασιζόμενος ότι εργάζεται και καλεί εκ μέρους του Οργανισμού μας.

Ποια η τακτική που ακολούθησε:

Καλεί ο απατεώνας, παριστάνοντας, είτε τον δωρητή, είτε εκπρόσωπο κάποιου Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού (π.χ. από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”), αναφέροντας κατά συνθήκη ότι θέλει να δωρίσει ένα ποσό για την ενίσχυση του εν λόγω Οργανισμού

Δίνει το κινητό του για να γίνει πιστευτός και ζητάει κινητό ή/και email επικοινωνίας ή/και ονοματεπώνυμο ή/και εταιρία.

Αντί να στείλει το καταθετήριο, στέλνει link επιβεβαίωσης μέσω mail ή sms, το οποίο εμφανώς συνιστά απάτη

Ακολουθεί δεύτερο, πιο πιεστικό τηλεφώνημα, στο οποίο ασκεί πίεση, ώστε να εξασφαλίσει ότι ο ενδιαφερόμενος θα πατήσει το link.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, ως ένας εξωστρεφής οργανισμός που διαπνέεται από πνεύμα λογοδοσίας και διαφάνειας, απέναντι στην εμπιστοσύνη του κόσμου που, εδώ και 27 συναπτά χρόνια το στηρίζει, ενημερώνει και τονίζει ότι:

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, και οι εργαζόμενοί του, δεν αποστέλλουν ποτέ ηλεκτρονικό σύνδεσμο επιβεβαίωσης δωρεάς, ούτε καλούν τηλεφωνικά για να πραγματοποιήσουν οποιεσδήποτε πωλήσεις, ούτε βγαίνουν ποτέ στον δρόμο, ούτε πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνουν έρανο.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” συνιστά στους πολίτες να μην πατούν για επιβεβαίωση σε κανένα link, να μην συμπληρώνουν στοιχεία και κωδικούς σε sites που τους προτείνουν, καθώς και να μη δέχονται emails των οποίων δε γνωρίζουν την προέλευση.

Επιπλέον, να μην συνδράμουν οικονομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο άτομα που περιφέρονται στους δρόμους, σε καταστήματα ή μεταβαίνουν στα σπίτια τους, ακόμα και όταν φορούν διακριτικά με το σήμα και την επωνυμία του Οργανισμού, διότι αυτά είναι πλαστά. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν ενημερωτικά έντυπα ή δήθεν αποδείξεις είσπραξης δωρεάς, διότι έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά είναι πλαστά, με σκοπό να υφαρπάξουν χρήματα προς ίδιον όφελος και να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” πραγματοποιούνται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και ο Οικονομικός Απολογισμός του. Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται ετησίως από την ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Ernst and Young.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” παρακαλεί θερμά όλους τους πολίτες, τους φίλους και υποστηρικτές του, αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά, να επικοινωνήσει άμεσα, τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην “Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056″, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση, δωρεάν, πανελλαδικά”.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/

The post “Χαμόγελο του Παιδιού”: Απατεώνας προφασίστηκε ότι είναι εργαζόμενoς για να αποσπάσει χρήματα από επιχειρηματία – Πώς έδρασε first appeared on AtticaToday.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…