Αύξηση Αφορολόγητου κι επιδομάτων Μητρότητας, Θέρμανσης και Οικογένειας

Αύξηση Αφορολόγητου κι επιδομάτων Μητρότητας, Θέρμανσης και Οικογένειας

Αύξηση Αφορολόγητου κι επιδομάτων Μητρότητας, Θέρμανσης και Οικογένειας

Με προμετωπίδα την αύξηση του επιδόματος γέννησης από τα 2.000 στα 2.400 ευρώ, αύξηση που μπορεί να φτάσει έως και τα 3.500 ευρώ ανάλογα του αριθμού των παιδιών, αναπτύσσει η Κυβέρνηση το σχέδιο στήριξης οικογενειών και νέων γονέων για το 2024.
Συνολικά πρόκειται για επτά μέτρα που θα ισχύσουν για φέτος με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 441 εκατ. ευρώ.

Πέραν της αύξησης του επιδόματος γέννησης, η οποία, μάλιστα, θα ισχύσει και αναδρομικά καλύπτοντας και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση 6 επιπλέον μέτρων από 1/1/2024.

  • Αυξάνεται κατά 1.000 € το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά (κόστος 135 εκατ. ευρώ ετησίως, 1,34 εκατ. φορολογούμενοι ωφελούμενοι).
  • Αυξάνεται το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού (40 εκατ. ευρώ ετησίως).
  • Για τον χειμώνα 2023-2024 προσαυξήθηκαν τα εισοδηματικά όρια του επιδόματος θέρμανσης από 3.000 ευρώ για κάθε παιδί σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Εισάγεται κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος πολυτέκνων (κόστος 11 εκατ. ευρώ ετησίως).
  • Αναμόρφωση μισθολογίου δημοσίου τομέα με αύξηση του οικογενειακού επιδόματος κατά 20 ευρώ για το 1ο παιδί και κατά 50 ευρώ από το 2ο και κάθε επιπλέον παιδί (155 εκατ. ευρώ ετησίως, 330.000 ωφελούμενοι).
  • Θεσπίστηκε πλαφόν περιθωρίου κέρδους στο βρεφικό γάλα.
    Ειδικά, δε, για το αυξημένο πλέον επίδομα γέννησης ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παρουσίασε τα νέα μέτρα μαζί με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, εξήγησε ότι τα 100 εκατ. ευρώ του κόστους του καλύφθηκε από το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών

Έως τον Απρίλιο του 2024 η πληρωμή του αυξημένου επιδόματος γέννησης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…