«Αυτοσυγκράτηση» συνιστά η Διοίκηση Δήμου Μαραθώνος στην Αντιπολίτευση

«Αυτοσυγκράτηση» συνιστά η Διοίκηση Δήμου Μαραθώνος στην Αντιπολίτευση

«Αυτοσυγκράτηση» συνιστά η Διοίκηση Δήμου Μαραθώνος στην Αντιπολίτευση

αυτοσυγκράτηση

Σχετικά με την πανηγυρική ανακοίνωση της παράταξης “ΕΜΕΙΣ” για το τέλος απαλλοτρίωσης, συνιστούμε απλώς αυτοσυγκράτηση και μια πιο προσεκτική ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία αναφέρεται. Εάν αυτό είχε προηγηθεί της θριαμβολογίας, η αντιπολίτευση θα είχε αντιληφθεί ότι η αποδοχή της προσφυγής της αφορά τυπικές λεπτομέρειες γύρω από τρία υπό απαλλοτρίωση ακίνητα, από τα συνολικά 16 που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό. Λίγη υπομονή, λοιπόν, ως προς αυτό, είναι το μόνο που θα πούμε αυτή τη στιγμή.

Ως προς την ουσία του θέματος, πάλι, οι πολίτες έχουν κρίση και μπορούν να αντιληφθούν εάν ο τόπος χρειάζεται ή όχι ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο, περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, μεγαλύτερες πλατείες, κεντρικούς δρόμους που να μην κλείνουν όταν συναντιούνται δύο αυτοκίνητα, σχολεία με ευρύχωρες αυλές κ.ο.κ.

Μπορούν ακόμη να κρίνουν εάν, για ένα σπίτι π.χ. 100 τ.μ., τα ούτε 3 ευρώ το μήνα (συνολικά 175 ευρώ στα πέντε χρόνια) είναι ένα άδικο και αναιτιολόγητο “χαράτσι” ή μια εύλογη συνεισφορά για να προχωρήσουν όλα τα πιο πάνω. Όπως επίσης και εάν θα ήταν καλύτερο για το Δήμο, αντί αυτού του τέλους, να μπει σε νέο φαύλο κύκλο δανεισμού από τις Τράπεζες προκειμένου να μπορέσει να βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας.

Μπορούν, τέλος, να κρίνουν εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζουν όντως θριαμβολογίες ή όχι. Διότι, τι είδους προσφορά συνιστά στους δημότες μια προσφυγή που τίποτε άλλο δεν καταφέρνει από το να καθυστερεί, απλώς, την υλοποίηση έργων απαραίτητων και ωφέλιμων για όλους;

Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ουδεμία δημοτική αρχή, πολύ δε περισσότερο η σημερινή, επιθυμεί να επιβαρύνει τους πολίτες έστω και με ένα ευρώ, ειδικά στις μέρες μας. Αλλά και τα προβλήματα πρέπει, επιτέλους, να επιλύονται κάποια στιγμή, όχι να στρέφει κάποιος το βλέμμα μακριά τους ή να λαϊκίζει γύρω απ’ αυτά.

Ως παράταξη είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε εποικοδομητική κριτική και σε προτάσεις που είναι ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και προς το καλό του τόπου. Εάν όμως η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η προσφυγή για την οποία πανηγυρίζει είναι μια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, τι να πούμε;
Ας συνεχίσει να χειροκροτεί τον εαυτό της.

Εμείς, πάντοτε με σεβασμό στη διοικητική και νομική τάξη, συνεχίζουμε, πιστοί σε όσα έχουμε εξαγγείλει, με την τόλμη να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις και με τη σκέψη μας στο αύριο. Ο Δήμος Μαραθώνος θα πάει μπροστά, όσα εμπόδια κι αν βρούμε στο δρόμο μας. Ήταν δέσμευσή μας και κάθε μέρα που περνάει το κάνουμε πράξη.

Σχολιάζοντας το ως άνω Δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αριστείδης Παπουτσής προέβη στο ακόλουθο σχόλιο:

Αριστείδη
«Αυτοσυγκράτηση» συνιστά η Διοίκηση Δήμου Μαραθώνος στην Αντιπολίτευση 2

«Παρά τις επίμονες επισημάνσεις μας περί της μη επαρκούς τεκμηρίωσης του εν λόγω θέματος, επιμείνατε στην εσφαλμένη ψήφιση του, αγνοώντας τυπικότητα και νομιμότητα.

Κανένας πανηγυρισμός λοιπόν, παρά μόνο δικαίωση του ορθολογισμού και της σωστής διοικητικής πρακτικής.

Για την ταμπακιέρα: σχετικά με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, καλό θα ήταν πριν προχωρήσει σε νέες εγκαταστάσεις, να φροντίσει να μάθει να συντηρεί σωστά τις υπάρχουσες, ώστε να μην πέφτουν στεφάνια στα γήπεδα μπάσκετ και οροφές στα σχολεία των παιδιών μας…».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…