Αθώωση πρώην Δημάρχου Μεγανησίου για συκοφαντική δυσφήμιση

Αθώος ο πρώην δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας

Ο Παύλος Δάγλας, πρώην δήμαρχος του Μεγανησίου, αθωώθηκε από το Εφετείο, ανατρέποντας την προηγούμενη απόφαση που τον είχε κρίνει ένοχο για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει όταν ο Δάγλας είχε υποβάλει μήνυση κατά επτά δημοτικών συμβούλων, κατηγορώντας τους για «παράβαση καθήκοντος» και «απιστία», με αφορμή την υποτιθέμενη παρακώλυση της ψήφισης του προϋπολογισμού, αμέσως μετά την επανεκλογή του τον Ιούλιο του 2019.

Η αντίκρουση των δημοτικών συμβούλων

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατηγορήθηκαν από τον Δάγλα, όπως ο Γιώργος Αυγερινός και ο Παναγιώτης Κονιδάρης, αντέτειναν ότι οι κατηγορίες του πρώην δημάρχου ήταν ψευδείς και υπέβαλαν μήνυση εναντίον του για «ψευδή καταμήνυση» και «συκοφαντική δυσφήμιση». Αυτές οι αντιπαραθέσεις οδήγησαν σε μια νομική διαμάχη που κράτησε αρκετούς μήνες.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Δάγλας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 23 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Ωστόσο, η σημερινή απόφαση του Εφετείου ήρθε να ανατρέψει αυτή την καταδίκη, κηρύσσοντας τον πρώην δήμαρχο αθώο. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για τον Δάγλα και αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι λειτουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr