Αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και υπηρεσιακών στελεχών. Το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του Δήμου από την Περιφέρεια Αττικής, έχει προϋπολογισμό 11.904.00,00 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η δημιουργία υποδομών για την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Αττικής, αποτελεί κατά την περίοδο της θητείας μας βασική προτεραιότητα. Η δρομολόγηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου με την αξιοποίηση βιοκλιματικών συστημάτων θα συμβάλει στην ευζωία, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και θα ενισχύσει τη δυνατότητα άθλησης των νέων και συνολικά των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, τους συνεργάτες του και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη συνεργασία που είχαν όλη την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών που έπληξαν τον δήμο του και συνολικά την ευρύτερη περιοχή. Αναφερόμενος στο έργο που θα υλοποιηθεί και αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κηφισιάς έχει στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και προσδοκά τη σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών και εξοικονόμηση πόρων, μέσω της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων με καινοτόμα σχεδιαστικά πρότυπα (γεωθερμία, ηλιακοί συλλέκτες κ.τ.λ.).

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου που θα προσελκύει τους πολίτες για άθληση και θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα ηλικιών. To έργο αφορά στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 23.679,72 m2 επί των οδών Γεωργίου Λύρα – Φραγκοπούλου – Κρέσνας στην Κάτω Κηφισιά, στο Ο.Τ. Γ916. Ο χώρος στον οποίο θα υλοποιηθεί το έργο ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο αντισφαίρισης, μια πίστα skatepark) κλειστό κολυμβητήριο, χώρους αναψυχής, πρασίνου, παιδική χαρά και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον περιμετρικά του οικοπέδου θα υπάρχουν 85 θέσεις στάθμευσης και 11 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.
Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, όπως αυτό περιγράφεται στην σχετική μελέτη και μέχρι του ποσού των 11.904.00,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…