Αριστείδης Παπουτσής: «Δεν πέρασε το χαράτσι της Διοίκησης Τσίρκα»

Αριστείδης Παπουτσής: «Δεν πέρασε το χαράτσι της Διοίκησης Τσίρκα»

Αριστείδης Παπουτσής: «Δεν πέρασε το χαράτσι της Διοίκησης Τσίρκα»

Αριστείδη

«Πανηγυρική» ανάρτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Μαραθώνος κ. Αριστείδη Παπουτσή, μετά την αποδοχή προσφυγής της Παράταξής του «ΕΜΕΙΣ» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφορικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιβολής ανταποδοτικών τελών απαλλοτρίωσης.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπουτσής αναφέρει τα κάτωθι:

«Ουσιαστική αντιπολίτευση σημαίνει έρευνα, μέθοδος, αποφασιστικότητα και όχι επικοινωνιακές κραυγές και αποπροσανατολισμός από την ουσία των προβλημάτων. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που αποδέχεται την Προσφυγή της παράταξης “ΕΜΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ” και ακυρώνει την απόφαση 31/15-2-2024 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνος.

Το άδικο, αναίτιο, και οριζόντιο ΧΑΡΑΤΣΙ που δεν στοιχειοθετήθηκε ποτέ επαρκώς απο τη διοίκηση Τσίρκα, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ χάρη στην μαχητικότητα της παράταξης Εμείς-Μαραθώνας.

Συνεχίζουμε δυναμικά!»

Ακολουθεί απόσπασμα της εν λόγω προσφυγής όπου αναφέρονται οι λόγοι που επικαλούντο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ακυρωθεί η σχετική απόφαση:

«Επειδή από όλα τα ανωτέρω συνάγεται, πως δεν έχουν τηρηθεί αρχικώς οι τυπικές διαδικασίες για τη λήψη της απόφασης επιβολής ανταποδοτικών τελών απαλλοτρίωσης, καθώς δεν συνοδευόταν από όλα τα απαραίτητα έγγραφα και εισηγήσεις, δεν εμπεριείχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ή ήταν ελλιπή.

Επειδή δεν έχει τηρηθεί η αρχή της νομιμότητας.

Επειδή είναι αμφισβητούμενος ο υπολογισμός των τελών, καθώς δεν μπορούν να ελεγχθούν οι αναφερόμενες αξίες,

Επειδή δεν προσδιορίζεται ο κύκλος των προσώπων, για το ειδικό συμφέρον των οποίων προορίζεται η λειτουργία του έργου ωφελούμενοι ώστε να επιμεριστεί το ποσό ορθά.

Επειδή υποκρύπτεται φορολόγηση και σημειώνεται πως ήδη έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (240/2023) για αύξηση των τελών κατά 13%.

Επειδή δεν προκύπτει ο σκοπός της ωφέλειας με σαφήνεια.

Επειδή δεν καθορίζεται συγκεκριμένο έργο ή παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών, τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ανάπτυξη της περιοχής και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (ούτε συσχετισμός τους µε την ειδική ωφέλεια που προκύπτει για τους υπόχρεους καταβολής του τέλους.

Επειδή Η υπηρεσία ή το έργο, λόγω των οποίων επιβάλλεται το τέλος, πρέπει να έχει τοπικό αλλά και εξαιρετικό χαρακτήρα, δηλαδή να µην περιλαμβάνεται σε υποχρεωτικά παρεχόμενες υπηρεσίες ή εκτελούμενα έργα που χρηματοδοτούνται από άλλες πηγές.

Επειδή δεν επιτρέπεται η καταβολή τέλους σε όσους ήδη πληρώνουν εισφορές ,όπως προκύπτει με σαφήνεια από την με αρ. 558/2012 γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

Επειδή ήδη η παράταξή μας έχει γίνει κοινωνός πολλών δυσαρεσκειών από τους δημότες για αυτό το πρόσθετο χαράτσι, που δεν θα ήταν απαραίτητο αν η δημοτική αρχή τόσα χρόνια προέβαινε στις ενέργειες για πολεοδόμηση των επιμέρους περιοχών, αλλά και από όσους πλήττεται η περιουσία τους, χωρίς να γνωρίζουν τον σκοπό και αν πράγματι προκύπτει γενική ωφέλεια, οι οποίοι προτίθενται να προσβάλλουν την όποια ατομική πράξη εκδοθεί εναντίον τους.

Επειδή η δημοτική αρχή με εναλλακτικούς τρόπους πιο πρόσφορους, όπως η ένταξη σε σχέδια πόλεως κλπ, δεν χρειάζεται να προβαίνει σε απρόσφορες, χρονοβόρες και δαπανηρές ενέργειες για καθαρά εισπρακτικούς λόγους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…