Απορρίφθηκε η αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ κατά των New York Times

Απορρίφθηκε η αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ κατά των New York Times

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψε την αγωγή του προεδρεύοντος Ντόναλντ Τραμπ κατά των New York Times, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη». Ο δικαστής έδωσε προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων στον Αμερικανό πρόεδρο για να επαναδιατυπώσει την αγωγή του.

Η αγωγή και οι κατηγορίες

Η αγωγή, η οποία έχει 85 σελίδες και κατατέθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, ζητά από την εφημερίδα το αστρονομικό ποσό των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον δικαστή Στίβεν Μέριντεϊ, η αγωγή παραβιάζει τους δικονομικούς κανόνες και είναι «ακατάλληλη και απαράδεκτη». Ως εκ τούτου, η αγωγή απορρίπτεται, αλλά ο δικαστής επιτρέπει την επαναδιατύπωση εντός 28 ημερών, με περιορισμό στις 40 σελίδες.

Αναφορές και ισχυρισμοί

Ο δικαστής εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την παρουσία πολλών ατεκμηρίωτων αναφορών και ισχυρισμών στην αγωγή, σημειώνοντας ότι ο ενάγων δεν έχει διατυπώσει με σαφήνεια τις καταγγελίες του. Στην αγωγή, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τους New York Times και τέσσερις δημοσιογράφους τους, καθώς και έναν εκδοτικό οίκο που δημοσίευσε έργα δύο από αυτούς, για την κυκλοφορία ενός «υποτιμητικού βιβλίου» σχετικά με την προέλευση της περιουσίας του, καθώς και για «τρία ψευδή, κακόβουλα, συκοφαντικά και υποτιμητικά άρθρα».

Η εφημερίδα απάντησε ότι η αγωγή είναι αβάσιμη και δεν στηρίζεται σε καμία έγκυρη νομική αξίωση, προσθέτοντας ότι στοχεύει αποκλειστικά στο να φιμώσει και να αποθαρρύνει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Η αγωγή κατατέθηκε λίγες ημέρες μετά από απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για μηνύσεις κατά των New York Times, εξαιτίας δημοσιευμάτων που σχετίζονταν με μία ευχητήρια επιστολή που του αποδιδόταν και χρονολογούνταν το 2003, απευθυνόμενη στον επιχειρηματία Τζέφρι Έπστιν.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr