Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ωρωπού

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ωρωπού

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ωρωπού

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ωρωπού έχει ξεκινήσει και τα φιλόξενα χωριά μας μαζί με τα μέλη Συλλόγων είναι έτοιμα να δώσουν το σύνθημα για κέφι και ξεφάντωμα μετά τα δύσκολα χρόνια της καραντίνας. Ελάτε να γίνουμε όλοι μία παρέα και να τιμήσουμε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Κυριακή 26/2, 12:00 – Χαλκούτσι: Θα γίνει η μεγάλη παραδοσιακή καρναβαλική παρέλαση του Δήμου Ωρωπού με παρέλαση αρμάτων, ομάδες καρναβαλιστών και αποκριάτικο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους με μουσική και εκπλήξεις στην πλατεία του Χαλκουτσίου, με διοργανωτή το Σύλλογο Γυναικών Χαλκουτσίου, την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. και της Κοινότητας Χαλκουτσίου.

Κυριακή 26/2, 12:00 – Καπανδρίτι: Καρναβαλικές εκδηλώσεις και παρέλαση αρμάτων στο Καπανδρίτι με διοργάνωση το Κοινοτικό Συμβούλιο Καπανδριτίου, τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων Σχολείων Καπανδριτίου, του Συλλόγου «Χοροπατήματα» Καπανδριτίου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μικροχωρίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού, του ΑΠΕΣ Καπανδριτίου και της ΕΘΕΚΑΠ.

Κυριακή 26/2, 12:00 – Κάλαμος: Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Άγιος Τιμόθεος Καλάμου» θα διοργανώσει στην κεντρική πλατεία Καλάμου, το Καλαμιώτικο Καρναβάλι.

Κυριακή 26/2, 15:30 – Πολυδένδρι: Καρναβάλι και αποκριάτικη παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων. Συγκέντρωση αρμάτων 14:30 στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου. Τέλος παρέλασης και καύση καρνάβαλου γήπεδο μπάσκετ Πολυδενδρίου. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δημοτικού – Νηπιαγωγείου και την υποστήριξη της Κοινότητας Πολυδενδρίου.

Κυριακή 26/2, 17:00 – Μαλακάσα: Θα διοργανωθεί και εφέτος η περίφημη «Βάλεζα». Οπως επιτάσσει το παραδοσιακό έθιμο γύρω από τη μεγάλη φωτιά που θα ανάψει στην πανέμορφη πλατεία του χωριού, θα υπάρχουν μεταμφιεσμένοι, άφθονο κρασί, σάτιρα, παραδοσιακή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα που έχουν αρχίσει να παρασκευάζονται από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακάσα “Φύση και Δράση”, την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. και της Κοινότητας Μαλακάσας.

Κυριακή 26/2, 17:00 – Αφίδνες: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αφιδνών και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αφιδνών διοργανώνουν αποκριάτικη γιορτή στην γραφική πλατεία του χωριού.

Καθαρά Δευτέρα 27/2, 11:00 – Ωρωπός: Το ετήσιο παραδοσιακό αντάμωμα με τους αετούς μας, τις λαγάνες, τη φασολάδα, τα κεράσματα, την παραδοσιακή μουσική στo πάρκο «Ιωάννη Κουρούπη» στη θέση «Αλώνι» σε εκδήλωση που γίνεται υπό την αιγίδα του Ν.Δ.Π.Δ.Δ., του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, του Εθελοντικού Συλλόγου Δασοπροστασίας Ωρωπού (ΕΣΔΩ), του Συλλόγου Ηπειρωτών Ωρωπού, του Κ.Α.Π.Η. Ωρωπού και του Χορευτικού Κατηχητικού Αγίας Μαρίνας Ωρωπού.

Καθαρά Δευτέρα 27/2, 10:00 – Σκάλα Ωρωπού: Κούλουμα με φασολάδα, ταραμά, ελιές, χαλβά, σαλάτα 25 υλικών, πέταγμα χαρταετού, στο χώρο του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού.

Επίσης:

Σάββατο 25/2, 19:00 – Σκάλα Ωρωπού: Γαϊτανάκι, αποκριάτικα παιχνίδια, γλέντι και χορός στο χώρο του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού.

Τρίτη 28/2 – 18:30 – Καπανδρίτι: Φλεβάρης κουτσοφλέβαρος με τενεκέδια φεύγει: Με τενεκέδες, ταψιά και κουτάλες κάτοικοι του χωριού κάνουν θόρυβο περνώντας από όλες τις γειτονιές για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι. Σημείο συγκέντρωσης η Κοινότητα Καπανδριτίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980-02.73.77

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…