
Απεβίωσε ο πρώην ηγούμενος της Μονής Ιβήρων Βασίλειος
Σήμερα, σε ηλικία 90 ετών, απεβίωσε ο πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων, Βασίλειος Γοντικάκης. Ο μακαριστός Βασίλειος είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του ισχίου του, το οποίο είχε υποστεί κάταγμα μετά από πτώση του στη μονή, στις 27 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού.
Σημαντική μορφή του αγιορείτικου μοναχισμού
Ο γέροντας Βασίλειος υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα του αγιορείτικου μοναχισμού, αναγνωρισμένος ως πνευματικός πατέρας και δάσκαλος για πολλούς κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς. Το πλούσιο ποιμαντικό και συγγραφικό έργο του άφησε σημαντικές επιδράσεις τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, καθιστώντας τον μια εμβληματική φιγούρα της Ορθοδοξίας.
Η εξόδιος ακολουθία
Η εξόδιος ακολουθία του θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:00 στην Ιερά Μονή Ιβήρων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πιστούς να αποχαιρετήσουν έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην πνευματική καθοδήγηση και την υπηρεσία του Θεού.