Απελάσεις Ελλήνων ακτιβιστών από το Ισραήλ: Απεργία πείνας από 11

Απελάσεις Ελλήνων ακτιβιστών από το Ισραήλ

Στο κέντρο κράτησης στην έρημο Νεγκέβ παραμένουν οι 27 Έλληνες ακτιβιστές, οι οποίοι περιμένουν την απελευθέρωσή τους. Οι ακτιβιστές αυτοί, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των πληρωμάτων του στολίσκου για τη Γάζα, έχουν βρεθεί υπό κράτηση, με την κατάσταση να είναι κρίσιμη.

Απεργία πείνας και διαδικασίες απελάσεων

Από τους 27, οι 11 έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παράνομη κράτησή τους. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς οι διαδικασίες απελάσεων είναι χρονοβόρες και ο αριθμός των κρατουμένων φτάνει τους 400.

Εξελίξεις και διπλωματικές επαφές

Η Ελληνίδα πρέσβης στο Ισραήλ προγραμματίζει να επισκεφθεί ξανά το κέντρο κράτησης Κετσιότ την Κυριακή, με σκοπό να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των κρατουμένων. Μέχρι τότε, αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τις διαδικασίες αποφυλάκισης. Ορισμένοι από τους Έλληνες ακτιβιστές έχουν υπογράψει έγγραφα που δηλώνουν ότι επιθυμούν να παραιτηθούν από ένδικα βοηθήματα, ενώ άλλοι δεν έχουν κάνει το ίδιο και θα πρέπει να περάσουν από ακροαματική διαδικασία, η οποία ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω αργίας στο Ισραήλ.

Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ζητώντας την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν την απελευθέρωση των κρατουμένων.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr