
Απεγκλωβισμός 53χρονου από αυτοσχέδια σήραγγα στη Λάρισα
Μετά από μια συντονισμένη και πολύωρη επιχείρηση που διεξήχθη από την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική, ο 53χρονος άνδρας που είχε παγιδευτεί σε μια αυτοσχέδια σήραγγα στην περιοχή μεταξύ Γόννων και Καλλιπεύκης στη Λάρισα, κατάφερε να απεγκλωβιστεί σώος. Η επιχείρηση αυτή απαιτούσε την συνεργασία πολλών ειδικών, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του άνδρα.
Διακομιδή και προληπτικές εξετάσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, ο άνδρας διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του μετά την περιπέτειά του. Η γρήγορη αντίδραση των αρχών ήταν καθοριστική για την αποφυγή τυχόν σοβαρών επιπλοκών.
Συμπτώματα και ειδοποίηση των αρχών
Αρχικά, στη σήραγγα είχαν εισέλθει 4 με 5 άτομα. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα ζαλάδας και έντονης δυσφορίας, γεγονός που τους ανάγκασε να απομακρυνθούν. Ο πρώτος που κατάφερε να βγει, σχεδόν λιπόθυμος, ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια. Η ταχεία αντίδραση και η οργάνωση της επιχείρησης απεγκλωβισμού ήταν κρίσιμη για την επιτυχή έκβαση της κατάστασης.