Απατεώνας υδραυλικός άδειαζε σπίτια ηλικιωμένων

Απατεώνας υδραυλικός άδειαζε σπίτια ηλικιωμένων

Ένας άνδρας παρουσιαζόταν ως υδραυλικός και, εκμεταλλευόμενος την υποτιθέμενη διαρροή νερού, κατάφερνε να εισέρχεται στα σπίτια ηλικιωμένων. Με την ευγενική του συμπεριφορά και τις πληροφορίες που είχε συλλέξει, κέρδιζε εύκολα την εμπιστοσύνη των θυμάτων του.

Η μέθοδος του απατεώνα

Ένα από τα θύματα του απατεώνα, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Ευπρεπέστατος, κύριος. Μόνο καφέ που δεν του έδωσα. Με είδε καθώς έμπαινα στο σπίτι μου και, αφού έμαθε το επίθετό μου, μου είπε: κα Κ…, ξέρετε το κάτω διαμέρισμα που είναι η κουζίνα σας επάνω, στάζει νερό. Του είπα τότε ‘ελάτε μέσα να δούμε τι γίνεται’». Στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA, καταγράφεται ο απατεώνας τη στιγμή που εισέρχεται στο σπίτι του θύματος.

Σύλληψη και ποινική δίωξη

Όταν ο δράστης αντιλήφθηκε την ύπαρξη κάμερας ασφαλείας, προσπάθησε να κρύψει το πρόσωπό του στρέφοντας τον φακό προς τον τοίχο. «Ανοίγει το ντουλάπι της κουζίνας μου, τον είδα εκεί που έψαχνε να στάζει και είχε αυτός νερό, δεν είχε το δικό μου το ντουλάπι, το είχε μαζί του το μπουκάλι και το έβαλε μέσα. Όταν πήγα να πάρω ένα στυλό, εκείνος πήρε τα χρυσαφικά και έφυγε», πρόσθεσε το θύμα.

Ο 59χρονος δράστης συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας, όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην περιοχή του Πειραιά. Από την έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί 15 υποθέσεις κλοπών και μία ληστεία, με τη συνολική του λεία να ξεπερνά τις 282.800 ευρώ. Ο «μαϊμού» υδραυλικός οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου διατάχθηκε η προφυλάκισή του.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr