• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη

By NEWS ROOM21/12/2022Updated:21/12/2022No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Perifereiaatiikis 9 Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής» σχετικά με τον Υποθαλάσσιο Αγωγό της Αίγινας «Χρησιμοποιείτε ένα σημαντικό έργο για να κάνετε στείρα αντιπολίτευση και εκφοβίζοντας τους πολίτες»

Για τις δικές της ευθύνες θα έπρεπε να μιλά η τέως περιφερειακή αρχή γύρω από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της Αίγινας. Μόνο «σχεδόν έτοιμο» δεν ήταν το έργο όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τον Σεπτέμβριο του 2019.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όλων το έργο από τις 23/04/2019 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους που αναλάβαμε βρισκόταν σε ανενεργή κατάσταση, λόγω της συνεχούς αλληλογραφίας μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Υπουργείου Οικονομικών και της Κ.Ε.Δ Πειραιώς και Νήσων ως προς την αρμοδιότητα υπογραφής της αδειοδότησης του έργου.

Τελικά το έργο ξαναμπήκε σε τροχιά υλοποίησης στις 03/10/2019 όπου το Υπουργείο Οικονομικών έπειτα από συζητήσεις με την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τελικά ενέκρινε τη παραχώρηση αιγιαλού  παραλίας και πυθμένα.

Έξι μήνες λοιπόν χάθηκαν χωρίς η διοίκηση Δούρου να πράξει τα δέοντα για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και μάλιστα επιβαρύνθηκε η Περιφέρεια Αττικής με τις αποζημιώσεις προς τον ανάδοχο για την μη συνέχιση του έργου!

Όσον αφορά στις  δολιοφθορές, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη στις 31/01/2020, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Πειραιώς και Νήσων έπραξε τα δέοντα και ενημέρωσε με έγγραφά της τον ανάδοχο του έργου για τη λήψη μέτρων ασφαλείας με κάθε τρόπο. Το ίδιο διάστημα ο ανάδοχος του έργου μετέβη στο Λιμεναρχείο Σαλαμίνας όπου κατέθεσε σχετική καταγγελία, η οποία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά για περαιτέρω διερεύνηση και που βρίσκεται σε εξέλιξη και πιστεύουμε πως σύντομα θα έχουμε κάποια ενημέρωση.

Παρόλα αυτά υπήρξε συνεχής αλληλογραφία εκείνο το διάστημα των τεχνικών υπηρεσιών με τα αρμόδια λιμεναρχεία για τη φύλαξη του αγωγού.

        Τα αίτια καθυστέρησης του έργου αποδίδονται, τόσο στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους που πολλές φορές δεν επέτρεπαν την συνέχιση των εργασιών επί του αγωγού καθώς και λόγω της πανδημίας, που όπως όλοι γνωρίζουμε, υπήρξε καθυστέρηση στις εισαγωγές από το εξωτερικό με αποτέλεσμα να φθάσουν με αργοπορία χρήσιμα και απαραίτητα υλικά για τη συνέχιση του έργου  από τη Γερμανία.

Όσον αφορά τις τελευταίες δύο δολιοφθορές, σας ενημερώνουμε ότι για την προστασία του αγωγού έχουν επιληφθεί το Λιμεναρχείο Αίγινας και το Γ’ Λ/Τ Σαλαμίνας σε συνεργασία με τη Δ/νση Αλιείας για τη παράνομη χρήση εκρηκτικών. Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και οι υπηρεσίες της με έγγραφά τους έχουν απευθυνθεί προς το Λιμεναρχείο Αίγινας, το Γ’ Λ/Τ Σαλαμίνας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά καθώς και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την αναγκαιότητα συνεχούς φύλαξης του αγωγού.

Επισημαίνουμε ότι ο ανάδοχος του έργου κατέθεσε τον Ιούλιο του 2022 στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά Τμήμα Ασφαλείας, μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για την δολιοφθορά της 13-7-2022 και σε κάθε περίπτωση το Λιμενικό Σώμα διερευνά την υπόθεση της δολιοφθοράς για τον εντοπισμό των δραστών αυτεπάγγελτα από πλευράς Δημοσίου γιατί πρόκειται για πόσιμο νερό (Ιδιαίτερα βαρύ αδίκημα).

Προς απάντηση στις ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες σχετικά με την τσιμεντόστρωση του αγωγού, σας γνωρίζουμε ότι έχουν προστατευθεί 7500 μέτρα (65%) υποθαλάσσιου αγωγού και απομένουν 6000 μέτρα (35%) ακόμη στα παραπάνω μεγάλα αναφερόμενα βάθη όπου και η πιθανότητα ζημιάς είναι πολύ μικρή. Επίσης έχουν τοποθετηθεί λιθοστρώματα προστασίας 1500 μ. από το Πέρανι Σαλαμίνας μέχρι το βάθος (-50).

Ως προς τις προσφυγές του αναδόχου περί διάλυσης της σύμβασης, η Υπηρεσία απέστειλε εισηγήσεις απόρριψης των αιτήσεων διάλυσης και ήδη η πρώτη αίτηση διάλυσης σιωπηρά απερρίφθη καθόσον πέρασε το δίμηνο και η δεύτερη λήγει στις 11-1-2022. Η υπηρεσία επέστησε  την προσοχή στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του ΥΠΟΜΕΔΙ ότι προέχει η ασφάλεια και προστασία του έργου και ότι δεν μπορεί ο ανάδοχος να εγκαταλείψει το έργο και επιπροσθέτως έχει αναλάβει την παρακολούθηση λειτουργίας από 19-1-2022 μέχρι την 20-1-2025 επί 36 μήνες.

Με άλλα λόγια έχουμε πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς μας τόσο για την ολοκλήρωση του έργου όσο και για την προστασία του. Το αποτέλεσμα είναι ένα! Το νερό τρέχει στις βρύσες των κατοίκων της Αίγινας! Αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα είναι το ότι αυτό το έργο παρά τις δυσκολίες αποτελεί «παιδί» όλων των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που ενεπλάκησαν από την ένταξη μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Αυτό που περιμέναμε από εσάς είναι σύμπνοια και συνεργασία αλλά δεν τα είχαμε! Αντίθετα συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε αυτό το τόσο σημαντικό έργο για να κάνετε στείρα αντιπολίτευση, εκφοβίζοντας τους πολίτες! Η ιστορία το έχει δείξει ποιοι εργάστηκαν και πίστεψαν σε αυτό το έργο και ποιοι ασχολήθηκαν με αφοσίωση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι πολίτες πια μπορούν να το διακρίνουν και είναι αυτοί στους οποίους θα λογοδοτήσουμε όλοι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΓΡΗ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

XAID Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στο Χαϊδάρι

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στο Χαϊδάρι

15/07/2025
YDRA MAYOR Υποδομές με προοπτική στην Ύδρα: Προγραμματικές συμβάσεις και έργα πνοής από την Περιφέρεια Αττικής.

Υποδομές με προοπτική στην Ύδρα: Προγραμματικές συμβάσεις και έργα πνοής από την Περιφέρεια Αττικής.

14/07/2025
image 13 Νίκος Χαρδαλιάς: «Θέλουμε να αποτελέσουμε υπόδειγμα αποτελεσματικής διοίκησης»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Θέλουμε να αποτελέσουμε υπόδειγμα αποτελεσματικής διοίκησης»

12/07/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA