
Ανανεώνεται το δίκτυο αποχέτευσης στον Δήμο Ηρακλείου
Μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Ηρακλείου, με σκοπό την αντικατάσταση του παλιού και φθαρμένου δικτύου αποχέτευσης. Οι εργασίες αυτές γίνονται σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της υποδομής.
Σημαντικές παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους
Έπειτα από αίτημα της δημοτικής Αρχής, τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ προχωρούν σε απαραίτητες εργασίες σε δρόμους όπου έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα με την αποχέτευση. Οι παλιοί αγωγοί αφαιρούνται και αντικαθίστανται με νέα υλικά που πληρούν σύγχρονες προδιαγραφές. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Μπάρμπας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παρακολουθεί στενά την αποκατάσταση των δρόμων, τηρώντας το νέο κανονιστικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από φέτος.
Προβλέψεις και μελλοντικά σχέδια
Η αντικατάσταση των αγωγών έχει ήδη ολοκληρωθεί στην οδό Μιαούλη στην Καναπίτσα, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στην οδό Χαρ. Τρικούπη στο κεντρικό Ηράκλειο. Στο άμεσο μέλλον, θα ακολουθήσουν και άλλοι δρόμοι που χρήζουν αλλαγής. «Προχωράμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που λύνουν χρόνιες εκκρεμότητες και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων», δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, τονίζοντας τη σημασία αυτών των έργων για την πόλη.
Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν αυστηρά πρόστιμα για όσους επεμβαίνουν στο υπέδαφος χωρίς να διασφαλίζουν την κατάλληλη αποκατάσταση. Με αυτές τις ενέργειες, ο Δήμος Ηρακλείου στοχεύει σε ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό περιβάλλον για τους πολίτες του.














