Ανακοίνωση-Απάντηση Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής

Ανακοίνωση-Απάντηση Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής

Ανακοίνωση-Απάντηση Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής

Σχετικά με το δημοσίευμα της Δημοτικής Παράταξης “Νίκη των Πολιτών”, στις 6/4/2023, αναφορικά με τη μη διανομή προϊόντων σε ωφελουμένους του ΤΕΒΑ, η Προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κα. Αντωνία Γκίνη, δίνει τη δική της απάντηση.

Αναλυτικά:
“Σχετικά με το δημοσίευμα της Δημοτικής Παράταξης ¨Νίκη των Πολιτών¨ στις 6/4/2023, που αφορά στη μη διανομή προϊόντων σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής αναφέρει τα εξής:
Κατ’ αρχάς, το Επισιτιστικό Πρόγραμμα Βοήθειας Απόρων ΤΕΒΑ είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ανήκει στα κοινωνικά προγράμματα της Περιφέρειας. Πρόκειται για την παροχή ειδών σίτισης και ειδών πρώτης ανάγκης σε ωφελούμενους που επιδοτούνται από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ). Οι Δήμοι, όπως και ο δικός μας, έχει ευθύνη μόνο να διανέμει τα παρεχόμενα από την Περιφέρεια προϊόντα σε συγκεκριμένη ημερομηνία ανά δίμηνο.
Οι δικαιούχοι του Δήμου μας έχουν ενημερωθεί εγκαίρως, από την πρώτη κιόλας καθυστέρηση που σημειώθηκε στις διανομές αυτές, ότι μπορούν να επιλέξουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Μαγειρείο) για να ενταχθούν, εφόσον επιθυμούν. Κάποιοι πράγματι διαγράφηκαν από το ΤΕΒΑ και εντάχθηκαν στις δομές του Δήμου μας.
Επανειλημμένως η υπηρεσία μας έχει απευθύνει ερωτήματα προς την Περιφέρεια για τις διανομές του ΤΕΒΑ που έχουν καθυστερήσει λόγω διαδικαστικών προβλημάτων, αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες.
Τέλος, τονίζουμε ότι ο στόχος και η πολιτική των Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι να ενθαρρύνει τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, άρα και του ΤΕΒΑ, να επιλέγουν τις ενεργές πολιτικές απασχόλησης (κοινωφελής εργασία, επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ κ.α) στα οποία οι ανωτέρω δικαιούχοι έχουν μια επιπλέον μοριοδότηση. Είναι πολύ σημαντικό οι ωφελούμενοι να επιλέγουν την κοινωνική ενσωμάτωση μέσω της απασχόλησης (Γ΄ Πυλώνας Κέντρου Κοινότητας, Γραφείο Απασχόλησης) και όχι την επιδοματική πολιτική. Για το λόγο αυτό ενημερώνονται διαρκώς όλοι οι δικαιούχοι να συμμετέχουν στις προκηρύξεις των ανωτέρω προγραμμάτων. Στόχος μας δεν είναι η συντήρηση της φτώχειας, αλλά η εξάλειψή της”.

Με εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής
Αντωνία Γκίνη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…