Αλεξανδρούπολη: Νέα εμφάνιση μυοκάστορα

Αλεξανδρούπολη: Νέα εμφάνιση μυοκάστορα

Αλεξανδρούπολη: Νέα εμφάνιση μυοκάστορα

Αλεξανδρούπολη: Νέα εμφάνιση μυοκάστορα – Σάστισε κάτοικος της Αλεξανδρούπολης όταν πριν λίγες ημέρες πηγαίνοντας για αγροτικές εργασίες λίγο έξω από την πόλη αντίκρισε έναν μυοκάστορα (φωτογραφία αρχείου, επάνω) σε λιμνάζοντα νερά ρέματος.

Μοιάζει με τεράστιο αρουραίο
Οπως φαίνεται μάλιστα στο βίντεο που δημοσιεύει το evros-news.gr, το τρωκτικό που μοιάζει με τεράστιο αρουραίο, δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε από την ανθρώπινη παρουσία.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί και άλλες εμφανίσεις μυοκάστορα στην περιοχή κυρίως της Αλεξανδρούπολης.

μυοκάστορα
#image_title

Σε κεντρικούς δρόμους
Φέτος τον Ιανουάριο, κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης σοκαρίστηκαν όταν αντίκρισαν μυοκάστορα να περιπλανιέται σε κεντρικούς δρόμους της.

Το τρωκτικό κατέγραψε πολίτης με το κινητό του στον Νέο Περιφερειακό, στην περιοχή των στρατοπέδων.

Οπως φαίνεται στο βίντεο του e-evros ο μυοκάστορας διασχίζει με άνεση πολυσύχναστο δρόμο της Αλεξανδρούπολης χωρίς να πτοείται από την παρουσία του περαστικού που τον καταγράφει με το κινητό του.

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2018, κάτοικοι της πόλης παραξενεύτηκαν όταν αντίκρισαν έναν μυοκάστορα καθώς δεν γνώριζαν περί τίνος επρόκειτο.

Το ζώο εντοπίστηκε νεκρό στην περιοχή του ΚΕΓΕ, στην άκρη του δρόμου επί της οδού Γιαννούτσου.

Ξενικό είδος
Σύμφωνα με τους ειδικούς από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα του Εβρου και Σαμοθράκης, πρόκειται για ξενικό είδος.

Είναι υδρόβιο τρωκτικό, ενδημικό στη Νότια Αμερική και μεταφέρθηκε στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, για την εκμετάλλευση της γούνας του.

Διέφυγαν ωστόσο από εκτροφεία και κατάφεραν ν’ αναπαραχθούν σε υγροβιότοπους.

Θεωρείται ότι είναι επιβλαβές είδος και για την οικονομία καθώς αναζητά την τροφή του σε αγροτικές καλλιέργειες προκαλώντας ζημιές στις σοδειές.

Επίσης, με τα λαγούμια που ανοίγει κοντά σε αρδευτικά συστήματα, αποστραγγιστικά έργα και αναχώματα ποταμών και λιμνών προκαλεί αστάθεια στο έδαφος.

Εξαιτίας της διατροφής του με υδρόβια βλάστηση και ρίζες φυτών, η παρουσία του στους υγρότοπους, όπως για παράδειγμα στο Δέλτα του Εβρου, μπορεί να έχει επιπτώσεις στις φυτοκοινότητες με πιθανό επακόλουθο τη διάβρωση των παράκτιων ενδιαιτημάτων άλλων ζώων.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί να τρέφεται με αυγά παρυδάτιων πουλιών που βρίσκει στις φωλιές τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους κατατάσσεται στα 100 χειρότερα χωροκατακτητικά ξενικά είδη της Ευρώπης.

Ως εκ τούτου, είναι απόλυτη ανάγκη η λήψη μέτρων για τη διαχείριση και εξάλειψη του πληθυσμού του, αναφέρει το in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επιβεβαιώνει τον θεσμικό της ρόλο ως ακρογωνιαίο στήριγμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτυγχάνοντας δύο καθοριστικές νίκες σε κορυφαία ζητήματα για ΔΕΥΑ και ΝΟΚ» Αυτό σημειώθηκε…

Στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου για το 2025, που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος. «Προβλέπονται έργα ύψους 32.500.000…

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων απο τον Δήμο στην Αγία Παρασκευή. Την Κυριακή 22/12 στις 17:30. θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο με τίτλο «…Τρίγωνα Κάλαντα…». H…