Ακίλε Πολονάρα: Ξύπνησε από το κώμα και συνεχίζει τη μάχη του

Ακίλε Πολονάρα: Ξύπνησε από το κώμα και συνεχίζει τη μάχη του

Στα 33 του χρόνια, ο Ακίλε Πολονάρα, ο Ιταλός διεθνής μπασκετμπολίστας, βρίσκεται σε μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, επιδεικνύοντας απαράμιλλη δύναμη και θέληση να σταθεί ξανά όρθιος. Η κατάσταση της υγείας του έχει δοκιμαστεί σφοδρά, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, με τη σύζυγό του και την οικογένειά του να είναι συνεχώς στο πλευρό του.

Η κρίσιμη επέμβαση και οι επιπλοκές

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, με δότρια μια Αμερικανίδα γυναίκα, η οποία ήταν συμβατή σε ποσοστό 90%. Ωστόσο, η κατάσταση του Πολονάρα επιδεινώθηκε, καθώς ο οργανισμός του υπέστη σοβαρή θρόμβωση, με αποτέλεσμα να εισέλθει σε κώμα για 10 ημέρες. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Σαντ Όρσολα είχαν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση του, με τις πιθανότητες επιβίωσης να είναι ελάχιστες.

Η επιστροφή στη ζωή

Παρά τις ζοφερές προβλέψεις, ο Πολονάρα κατάφερε να αποδείξει την απίστευτη δύναμη της ψυχής του. Στις 4 Νοεμβρίου, άνοιξε ξανά τα μάτια του και αντίκρισε τη σύζυγό του να τον περιμένει, προσφέροντάς του κουράγιο για να συνεχίσει τη μάχη του. Οι γιατροί, αν και αρχικά επιφυλακτικοί, είχαν ήδη διαπιστώσει ότι ο οργανισμός του άρχισε να ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία.

Η υποστήριξη από την ομάδα του

Η ομάδα της Σάσαρι, αναγνωρίζοντας τη δύναμη και την επιμονή του αθλητή, του προσέφερε φέτος συμβόλαιο ως ένδειξη στήριξης και ηθικής ενθάρρυνσης, διατηρώντας τον κανονικά στο ρόστερ της. Αυτή η κίνηση αποδεικνύει την αλληλεγγύη του αθλητικού κόσμου προς έναν από τους δικούς τους, που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr