Αγρότες: Απόβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αύριο

Αγρότες: Απόβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αύριο

Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα, με τα μπλόκα τους να παραμένουν ενεργά για 11η ημέρα. Αυτή τη φορά, οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζουν να κάνουν απόβαση στο λιμάνι της πόλης αύριο, Παρασκευή.

Αποφάσεις και προγραμματισμός

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Βογιατζής, μέλος της επιτροπής των αγροτών στα Πράσινα Φανάρια, η απόφαση για την κινητοποίηση στο λιμάνι έχει ήδη ληφθεί. «Εκκρεμεί μία συμφωνία με την αστυνομία σχετικά με τη χρήση αγροτικών μηχανημάτων. Αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε, θα είμαστε όλοι με τα πόδια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμούν να ταλαιπωρήσουν την πόλη των 2 εκατομμυρίων κατοίκων. «Βλέπετε ότι εδώ ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός, κάποιοι άλλοι τον κλείνουν, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα», τόνισε για το μπλόκο.

Απαιτήσεις και στόχοι

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να κατέβουν στην Αθήνα, οι αγρότες επισημαίνουν ότι ο σκοπός τους είναι να επιλυθούν τα προβλήματα και όχι να παραμείνουν στα μπλόκα για πάντα. «Τα περισσότερα προβλήματα είναι γνωστά και δεν θα συμβιβαστούμε με υποσχέσεις που δεν συνοδεύονται από λύσεις», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε θετικές εξαγγελίες.

Συντονισμός και συμμετοχή

Η αυριανή κινητοποίηση έχει οργανωθεί από τη γενική συνέλευση του αγροτικού μπλόκου στα διόδια των Νέων Μαλγάρων, με πανελλαδικό κάλεσμα για συμμετοχή. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν στην είσοδο των διοδίων στις 10 το πρωί και από εκεί θα κατευθυνθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου προγραμματίζουν μεγάλο συλλαλητήριο.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα, όπου αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έχουν φτάσει με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. Μετά από μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι Εξωτερικού, όπου η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο με διπλό μπλόκο. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr