Η Διοίκηση του κ. Ρούσσου για άλλη μια χρονιά αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών στην περιοχή βόρεια του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι. Οι εικόνες είναι ίδιες κάθε χρόνο: σκουπίδια σωριασμένα σε όλη την περιοχή, αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα κατά την πιο επικίνδυνη περίοδο της αντιπυρικής περιόδου.
Η κατάσταση είναι πλέον ακόμη πιο ανησυχητική, καθώς έχει προστεθεί και το πρόβλημα των ποντικιών, τα οποία έχουν εμφανιστεί και κάνουν βόλτες σε όλη την περιοχή. Η συσσώρευση απορριμμάτων και η έλλειψη καθαριότητας έχουν δημιουργήσει «ιδανικές συνθήκες» για την ανάπτυξή τους, με σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Επιπλέον, οι κάδοι απορριμμάτων στην περιοχή παραμένουν ακάθαρτοι και δεν πραγματοποιείται τακτικός καθαρισμός τους. Η έλλειψη καθαρισμού στους κάδους, σε συνδυασμό με τα σωρευμένα σκουπίδια, εντείνει τη δυσοσμία και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση των ρυπογόνων οργανισμών.
Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ημέρες πριν η περιοχή του Χαλανδρίου αντιμετώπισε πυρκαγιά, η οποία ευτυχώς ελέγχθηκε, τα σκουπίδια στην περιοχή μπορούν να ενισχύσουν τη φωτιά και να την καταστήσουν ανεξέλεγκτη.

Η Διοίκηση του κ. Ρούσσου φαίνεται να αδυνατεί να εκτελέσει τις απαραίτητες ενέργειες για την καθαριότητα της περιοχής, καθότι η περιοχή παραμένει εκτεθειμένη στον κίνδυνο της πρόκλησης καταστροφικής φωτιάς.
Απαιτείται άμεσα:
1. Αύξηση του αριθμού των τακτικών αποκομιδών σκουπιδιών, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου ( όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες τεσσάρων διαφορετικών ημερών).
2. Άμεσος καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων και εφαρμογή τακτικών προγραμμάτων καθαρισμού.
3. Συστηματική απολύμανση και αντιμετώπιση του προβλήματος με τα ποντίκια στην περιοχή.
Η υγειονομική ασφάλεια και η προστασία των πολιτών του Χαλανδρίου δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες πριν να είναι αργά.