Διαμάχες στην Π.Ε. Κοζάνης για τα 630 χιλιάδες της ΔΕΗ

Διαμάχες στην Π.Ε. Κοζάνης για τα 630 χιλιάδες της ΔΕΗ

Στην Π.Ε. Κοζάνης, η κατάσταση έχει γίνει τεταμένη εξαιτίας της δέσμευσης των 630.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, ποσό που προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη ΑΠΕ των τοπικών κοινοτήτων. Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, προσπαθώντας να εξηγήσει την απόφαση αυτή, αναφέρθηκε στη συμφωνία που συνδέεται με την Τηλεθέρμανση, ωστόσο οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν.

Κατηγορίες και ευθύνες

Ο Κοκκαλιάρης, σύμφωνα με πληροφορίες από το e-ptolemos.gr, δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στη ΔΕΗ, κατηγορώντας την για «πρεμούρα» σχετικά με τα χρέη του Δήμου Εορδαίας. Υποστήριξε ότι η επιλογή των ανταποδοτικών των ΑΠΕ συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αυτή η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να αναρωτιούνται αν η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη έλαβε μια συνειδητή απόφαση που τελικά ζημιώνει τις τοπικές κοινότητες.

Αμφισβητήσεις και ερωτήματα

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από τις κατηγορίες ότι ο Δήμαρχος Κοζάνης παραβρέθηκε στις διαπραγματεύσεις ως απλός παρατηρητής και υπέδειξε έναν γειτονικό Δήμο ως υπεύθυνο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία είχε «παρενέργειες», υπογραμμίζοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης ανέρχονταν σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις προς τη ΔΕΗ.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί η ΔΕΥΑΚ δεν προχώρησε στην αποπληρωμή, γεγονός που έχει δημιουργήσει ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία. Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, έχει θέσει επίμονα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα, χωρίς να έχει λάβει πειστικές απαντήσεις. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε σε μια πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2026 για τμηματική καταβολή των ποσών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους πολίτες.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr