
Νέα τραγωδία στην Τουρκία: Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Κροατία
Μια νέα τραγωδία εκτυλίσσεται στον αέρα, καθώς ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος της Τουρκίας χάθηκε το βράδυ της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου 2025, πάνω από την Κροατία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και ο πιλότος του δεν κατάφερε να επιβιώσει.
Η πτήση και η απώλεια επαφής
Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου AT802, που ανήκουν στη Γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, απογειώθηκαν από τα Δαρδανέλλια την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη συντήρηση στο Ζάγκρεμπ. Ωστόσο, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, τα αεροσκάφη παρέμειναν τη νύχτα στο αεροδρόμιο Ρέτζικα της Κροατίας.
Το πρωί της Πέμπτης, τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν ξανά για το Ζάγκρεμπ, αλλά σύντομα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Ρέτζικα λόγω της καταιγίδας. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, το ένα αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά, ενώ η επικοινωνία με το δεύτερο χάθηκε στις 6:25 μ.μ. ώρα Τουρκίας.
Έρευνες και διάσωση
Αμέσως μετά την απώλεια επαφής, οι αρχές ξεκίνησαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με τις κροατικές δυνάμεις, προκειμένου να εντοπιστεί ο πιλότος και το αεροσκάφος. Η κατάσταση είναι τεταμένη, καθώς οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς και οι οικογένειες του πιλότου ανησυχούν για την τύχη του.
Η ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών αναφέρει ότι θα συνεχίσουν να ενημερώνουν το κοινό καθώς θα προκύπτουν νέες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.
Προηγούμενα αεροπορικά ατυχήματα
Η νέα αυτή τραγωδία έρχεται λίγες ημέρες μετά την συντριβή ενός C-130 στην Γεωργία, όπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Το τουρκικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Αζερμπαϊτζάν με προορισμό την Τουρκία, αλλά κατέπεσε κοντά στα σύνορα με την Γεωργία για αδιευκρίνιστους λόγους.
Η σειρά αυτών των ατυχημάτων εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων και τις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια των αποστολών.














