
Θλίψη για τον Echo, τον σκύλο ντεντέκτιβ της Anubis
Η ξαφνική απώλεια του Echo, ενός από τους πιο γνωστούς σκύλους έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει βαριά θλίψη στην ομάδα Anubis και σε όλους όσοι γνώριζαν τη δράση του. Ο Echo, μόλις τεσσάρων ετών, είχε συμμετάσχει σε πολλές δύσκολες επιχειρήσεις εντοπισμού ανθρώπων, μερικές από τις οποίες είχαν απασχολήσει την επικαιρότητα.
Η ανακοίνωση της Anubis και οι συνθήκες θανάτου
Η ομάδα Anubis ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του μέσω κοινωνικών δικτύων, αφήνοντας υπονοούμενα για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του. Όπως έγινε γνωστό, θα εκδοθεί επίσημο δελτίο τύπου που θα αποκαλύψει «τον λόγο που του στέρησαν τη ζωή». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Echo εντοπίστηκε νεκρός σε χώρο του εκπαιδευτηρίου, με ενδείξεις που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, γεγονός που έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό στην κοινότητα των διασωστών.
Η συμβολή του Echo σε σημαντικές υποθέσεις
Ο Echo είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε πολλές επιχειρήσεις, όπως η έρευνα για τον Βασίλη Καλογήρου, καθώς και η εντοπισμός του νεκρού Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Η μητέρα του Βασίλη, Σοφία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την προσφορά του, γράφοντας: «Σε ευχαριστώ Echo για την προσφορά σου».
Η ομάδα Anubis, γνωστή για την εκπαίδευση ειδικών σκύλων ανίχνευσης σε περιπτώσεις εξαφανίσεων και φυσικών καταστροφών, ζήτησε χρόνο για να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης και υποσχέθηκε να ενημερώσει το κοινό για τα ευρήματα.
Δύο επιτυχίες του Echo
Ο Echo είχε συμβάλλει στην επίλυση δύο υποθέσεων, με την Anubis να αναφέρει: «Στις 25.08.2023, ενημερωθήκαμε για την εξαφάνιση του κου Θ.Χ. στην Αίγινα. Ο σκύλος Echo τον βρήκε στις 14:20 κοντά στη μονή όπου είχε εξαφανιστεί. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια». Στην άλλη περίπτωση, ο Echo εντόπισε την κα Μ.Μ. στην Ερέτρια, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στις αρχές.
Η απώλεια του Echo αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ομάδα Anubis, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα των διασωστών, που τον θεωρούσαν έναν από τους καλύτερους συνεργάτες τους.

                












