
Η Ελλάδα κέρδισε πολύτιμους βαθμούς στη UEFA
Η χθεσινή βραδιά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Europa και Conference League είχε ανάμεικτα αποτελέσματα για τις ελληνικές ομάδες, με δύο νίκες και μία ήττα. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ γιόρτασαν θριαμβευτικές νίκες απέναντι στις ομάδες Αμπερντίν και Λιλ αντίστοιχα, ενώ ο Παναθηναϊκός υπέστη ήττα από τη Φέγενορντ στην Ολλανδία. Αυτή η απόδοση απέφερε συνολικά 800 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της UEFA, ανεβάζοντας την Ελλάδα στους 39.112 βαθμούς και διατηρώντας την στην 11η θέση της κατάταξης.
Ανασκόπηση των αποτελεσμάτων
Στην 10η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Τσεχία, η οποία είδε την ομάδα της Βικτόρια Πλζεν να κερδίζει τη Ρόμα, ενώ η Σίγκμα Όλομουτς αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ράκοφ. Το παιχνίδι της Σπάρτα Πράγας με τη Ριέκα αναβλήθηκε, προσθέτοντας μια επιπλέον αβεβαιότητα στην κατάσταση της τσέχικης ομάδας.
Η κατάσταση στην Πολωνία
Από την πλευρά της Πολωνίας, τα νέα ήταν θετικά μόνο για τη Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία ήταν η μοναδική ομάδα της χώρας που κατάφερε να κερδίσει. Οι άλλες ομάδες, Ράκοφ και Γιαγκελόνια, αναδείχθηκαν ισόπαλες, ενώ η Λεχ Πόζναν υπέστη ήττα, προσθέτοντας πίεση στην πολωνική παρουσία στη βαθμολογία.
Αναλυτικά, η τρέχουσα βαθμολογία της UEFA έχει ως εξής:
- 10. Τσεχία 42.500 (4/5)
- 11. Ελλάδα 39.112 (4/5)
- 12. Πολωνία 38.375 (4/5)
- 13. Νορβηγία 37.988 (2/4)
- 14. Δανία 36.981 (2/4)













