Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν 5 αμάχους στην περιφέρεια Ντονέτσκ

Συνεχιζόμενη βία στην Ουκρανία

Η βία κατά των αθώων πολιτών συνεχίζεται στην Ουκρανία, καθώς πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή του Ντονέτσκ. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν το περιστατικό την Πέμπτη (23/10/2025), επισημαίνοντας την αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών στην ανατολική Ουκρανία.

Μαρτυρίες επιζώντων

Μια γυναίκα που επέζησε από την επίθεση περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε, αναφέροντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ζητούσαν επίμονα πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων. Όταν δεν έλαβαν τις πληροφορίες που επιθυμούσαν, ένας από αυτούς άνοιξε πυρ εναντίον των ανυπεράσπιστων πολιτών. Η γυναίκα ανακάλυψε αργότερα τους νεκρούς τον σύζυγό της και τους δύο γιους της, καθώς και δύο γείτονες.

Έρευνες για εγκλήματα πολέμου

Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως έγκλημα πολέμου. Το τραγικό γεγονός συνέβη στο χωριό Σβάνιβκα, κοντά στην πόλη Σίβερσκ, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Κίεβο και την περιφερειακή εισαγγελία του Ντονέτσκ. Παράλληλα, στην πόλη Κραματόρσκ, δύο Ουκρανοί δημοσιογράφοι του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Freedom σκοτώθηκαν από επιδρομή ρωσικού drone, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr