ΣΥΡΙΖΑ: Αντίκτυποι της αντιπαράθεσης Φάμελλου με Μητσοτάκη στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίκτυποι της αντιπαράθεσης Φάμελλου με Μητσοτάκη στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για ακραία ρητορική και σκληρές θέσεις, μετά τη συνεδρίαση της Βουλής που αφορούσε την εξωτερική πολιτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στο κόμμα της Κουμουνδούρου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογραμμίζουν ότι είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα σχετικά με την αξία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Αντιπαράθεση και κατηγορίες

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο 2019, ζητώντας από τον Σωκράτη Φάμελλο να θυμηθεί την κατάσταση που παρέλαβε. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ανησυχία τους, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εκθέτει τη χώρα διεθνώς, δίνοντας κακή εικόνα για τις ένοπλες δυνάμεις. Επισημαίνουν ότι η κατάσταση του αξιόμαχου της χώρας ήταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο όταν επικεφαλής του στρατεύματος ήταν ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η τοξικότητα και οι αναφορές στο παρελθόν

Ο Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, τόνισε ότι οι ήττες τον καθιστούν πιο τοξικό και ότι αυτή η τοξικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των αρχηγών της αντιπολίτευσης, καταφεύγοντας σε αναφορές στο παρελθόν. Ο Φάμελλος κατέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου είχαν μειωθεί πριν από τη Διακήρυξη των Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε στις εκκλήσεις του Μητσοτάκη για συναίνεση, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Επιπλέον, ο Φάμελλος αναφέρθηκε στις αναφορές του Μητσοτάκη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει γίνει «ο καλύτερος πελάτης της ευρωπαίας εισαγγελέως», τη στιγμή που το 70% των πολιτών θεωρεί την κυβέρνηση «κυβέρνηση διαφθοράς».

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr