
Αμήχανη στιγμή με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο Shanghai Masters
Μια αναπάντεχη και αμήχανη κατάσταση εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του Shanghai Masters, όταν ο Ρώσος τενίστας Ντανιίλ Μεντβέντεφ βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της ζέστης. Ο πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, γνωστός για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, αντιμετώπισε προβλήματα με κράμπες εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας που επικρατούσαν στο γήπεδο. Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, είχε αποσυρθεί από τον ημιτελικό του China Open για τον ίδιο λόγο, και στη Σανγκάη, το ίδιο φαινόμενο φάνηκε να επαναλαμβάνεται.
Η αμήχανη αίτηση του Μεντβέντεφ
Κατά τη διάρκεια του changeover, λίγο πριν από την έναρξη του τρίτου σετ της αναμέτρησής του με τον Αμερικανό Λέρνερ Τιεν, ο φυσικοθεραπευτής του Μεντβέντεφ προσπαθούσε να του προσφέρει ανακούφιση μέσω μασάζ. Ωστόσο, ο τενίστας, εμφανώς κουρασμένος, επιχείρησε να βγάλει τη μπλούζα του, αλλά οι κράμπες τον εμπόδισαν. Σε μια στιγμή απελπισίας, ρώτησε τον διαιτητή αν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από τη ball girl για να βγάλει τη μπλούζα του, δηλώνοντας ότι δεν μπορούσε να κινηθεί. Ο διαιτητής, προσπαθώντας να διαχειριστεί την κατάσταση, απάντησε ότι αν κάποιος ήταν πρόθυμος να το κάνει, θα μπορούσε. Ο Μεντβέντεφ, γελώντας αμήχανα, επανέλαβε ότι ήταν υπερβολικά κουρασμένος.
Η αντίδραση του επόπτη και οι αντιδράσεις στα social media
Τελικά, ο επόπτης του ATP, Τζέρι Άρμστρονγκ, προσέφερε τη βοήθειά του και βοήθησε τον Ρώσο τενίστα να αφαιρέσει τη φανέλα του. Το περιστατικό έγινε γρήγορα viral, κυρίως λόγω της αμήχανης φύσης του αιτήματος προς τη νεαρή ball girl. Πολλοί χρήστες στα social media χαρακτήρισαν τη σκηνή ως “ακατάλληλη” και “ανεπίτρεπτη”, υποστηρίζοντας ότι ένας επαγγελματίας αθλητής θα έπρεπε να ζητήσει βοήθεια από το τεχνικό ή ιατρικό προσωπικό και όχι από μια ball girl. Ωστόσο, άλλοι υπερασπίστηκαν τον Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι η δήλωσή του ήταν αυθόρμητη και προήλθε από την κατάσταση σωματικής εξάντλησης. Ο ίδιος φάνηκε να μην επιμένει και περίμενε τελικά τη βοήθεια του επόπτη.
Πίσω από το viral περιστατικό εντοπίζεται ένα πιο σοβαρό ζήτημα: οι ακραίες θερμοκρασίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στα τουρνουά της Ασίας αυτή την περίοδο. Οι συνθήκες υγρασίας στη Σανγκάη ήταν τόσο υψηλές που καθιστούσαν δύσκολη την αναπνοή ακόμα και για τους θεατές, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αντοχή των παικτών δοκιμάζεται, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει αναγκαστεί να διακόψει αγώνα λόγω εμετού και ο Γιανίκ Σίνερ αποχώρησε πρόσφατα από αναμέτρηση εξαιτίας κράμπας. Η ATP ανακοίνωσε ότι εξετάζει την υιοθέτηση πολιτικής για τις ακραίες θερμοκρασίες, η οποία θα περιλαμβάνει πιθανές διακοπές αγώνων και άλλες παροχές για τους αθλητές.














