Αλέξης Τσίπρας: «Η επίθεση των Ισραηλινών στους ακτιβιστές είναι διεθνής πειρατεία»

Σημαντική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε την Πέμπτη 02.10.2025, σχετικά με την αναχαίτιση των πλοίων του στολίσκου Global Sumud Flotilla, που είχε ως στόχο να φτάσει στη Γάζα με ανθρωπιστική βοήθεια. Στην ομιλία του, ο Τσίπρας τόνισε την ανάγκη το Συμβούλιο της Ευρώπης να καταδικάσει την πράξη αυτή, την οποία χαρακτήρισε πειρατεία, και να απαιτήσει την άμεση και ασφαλή επιστροφή των ακτιβιστών που συνελήφθησαν.

Καταδίκη της διεθνούς πειρατείας

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι το Ισραήλ παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο, καλώντας την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την σοβαρότητα της κατάστασης. Αναφερόμενος σε βρετανικά δημοσιεύματα που συνδέουν τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, με μια μεταβατική κυβέρνηση στη Γάζα, ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα ήταν τραγική ειρωνεία για έναν πολιτικό που έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την εισβολή στο Ιράκ να επιδιώκει τώρα την ειρήνη στη Γάζα.

Προτάσεις για την ειρηνική συνύπαρξη

Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκαταλείψουν την παθητική τους στάση και να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην επίτευξη της ειρηνικής συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Υπογράμμισε ότι η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας λύσης δύο κρατών, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, και την επιστροφή όλων των ομήρων. Ο Τσίπρας επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη μπροστά σε πράξεις βίας και γενοκτονίας.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr