Σκηνές τρόμου στην Μποτσουάνα: Ελέφαντας ανατρέπει κανό με τουρίστες

Σκηνές τρόμου στο Δέλτα του Οκαβάνγκο

Μια απόλυτα ανατρεπτική εμπειρία βίωσαν τέσσερις τουρίστες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια σαφάρι στο Δέλτα του Οκαβάνγκο στην Μποτσουάνα. Το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2025, οι τουρίστες, που επέβαιναν σε παραδοσιακά κανό τύπου γόνδολας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν εξαγριωμένο ελέφαντα, ο οποίος τους επιτέθηκε όταν πλησίασαν υπερβολικά μια θηλυκή ελεφαντίνα με τα μικρά της.

Η επίθεση του ελέφαντα

Καθώς οι οδηγοί των κανό πλησίασαν την ελεφαντίνα, ένας ελέφαντας άρχισε να τους καταδιώκει. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ο ελέφαντας να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και να ανατρέπει δύο κανό, ρίχνοντας τους τουρίστες στα ρηχά νερά που είναι γεμάτα κροκόδειλους. Οι οδηγοί, τρομοκρατημένοι από την κατάσταση, έσπευσαν να απομακρυνθούν στην όχθη, αφήνοντας τους πελάτες τους πίσω.

Η διάσωση και οι συνέπειες

Αρχικά, φάνηκε ότι ο ελέφαντας απομακρύνθηκε, αλλά επέστρεψε και χτύπησε μια γυναίκα από πίσω με την προβοσκίδα του, ρίχνοντάς την στο νερό. Ευτυχώς, δεν την πάτησε, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο. Η γυναίκα παρέμεινε κάτω από το νερό για περίπου δέκα δευτερόλεπτα πριν καταφέρει να βγει στην επιφάνεια και να ανασάνει, με τον σύζυγό της να τρέχει να τη βοηθήσει. Ένας πρώην φύλακας σαφάρι από τη Νότια Αφρική, σχολιάζοντας το περιστατικό, ανέφερε: «Σώθηκαν από θαύμα. Αν ο ελέφαντας την κρατούσε λίγο παραπάνω κάτω από το νερό, θα είχε πνιγεί. Ο κίνδυνος ήταν τεράστιος, ειδικά με την παρουσία κροκοδείλων και ιπποπόταμων στην περιοχή. Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είχε τελειώσει με τέσσερις νεκρούς».

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr