UEFA: Απόφαση για αποβολή του Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα

Απόφαση της UEFA για το Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα

Η UEFA θα λάβει την οριστική της απόφαση την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την αποβολή ή όχι των ισραηλινών ομάδων από τις διοργανώσεις της, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι Times. Οι αντιδράσεις για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζουν να αυξάνονται, με πολλούς φιλάθλους να ζητούν από την UEFA να επιβάλει ποινές στο Ισραήλ.

Πιέσεις και αντιδράσεις

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και από τον ΟΗΕ, όπου ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες έχουν ζητήσει τον αποκλεισμό των ισραηλινών ομάδων. Η ώρα της τελικής απόφασης πλησιάζει και οι πιέσεις προς την UEFA είναι συνεχείς. Η πλειοψηφία των μελών της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας φαίνεται να είναι υπέρ της αναβολής της συμμετοχής των ομάδων του Ισραήλ, ειδικά μετά την αποβολή των ομάδων της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η στάση των ΗΠΑ και της FIFA

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα ισραηλινά ΜΜΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις στην UEFA ώστε να μην προχωρήσει σε αποβολή των ισραηλινών ομάδων. Επιπλέον, η FIFA φέρεται να είναι αντίθετη στην αποβολή, προκειμένου να διατηρηθούν καλές σχέσεις με τον Τζάνι Ινφαντίνο και τον Ντόναλντ Τραμπ, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θα είναι μία από τις χώρες που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2026.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr