
Φωτιά στην περιοχή του Μυρτοφύτου
Η περιοχή του Μυρτοφύτου στο δήμο Παγγαίου Καβάλας τέθηκε σε κίνδυνο το μεσημέρι της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου 2025, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική ζώνη. Η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, με τις δυνάμεις να κινητοποιούνται σε χρόνο-ρεκόρ για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς.
Δυνάμεις κατάσβεσης και επιχειρήσεις
Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες, οι οποίοι είναι οργανωμένοι σε τρεις ομάδες πεζοπόρων από την 2η και την 21η ΕΜΟΔΕ, καθώς και 14 οχήματα. Οι προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύονται και από αέρος, με ρίψεις νερού να πραγματοποιούνται από δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Οι αρχές δίνουν προτεραιότητα στην αποτροπή της εξάπλωσης της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Στρατηγική και προτεραιότητες
Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρχές να επικεντρώνονται στον έλεγχο της κατάστασης και στην προστασία των γύρω οικισμών. Η συνεργασία των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εναέριων μέσων είναι κρίσιμη για την επιτυχία της επιχείρησης, καθώς οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να επηρεάσουν την εξάπλωση της φωτιάς. Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι οι προσπάθειες θα είναι αποτελεσματικές και η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατό.