Ισραήλ: Απειλές για χρήση πρωτοφανούς ισχύος στη Γάζα

Απειλές του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα

Η πλήρης στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας φαίνεται να είναι θέμα χρόνου, με τις ένοπλες δυνάμεις να προειδοποιούν ανοιχτά την Χαμάς για τις προθέσεις τους. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2025, ότι θα χρησιμοποιήσει «ισχύ άνευ προηγουμένου» κατά των μαχητών της Χαμάς, οι οποίοι θεωρούνται το τελευταίο προπύργιο της παλαιστινιακής εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στρατηγική και προειδοποιήσεις

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αβιχάι Αντραΐ, δήλωσε μέσω ανάρτησής του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με αυξημένη ισχύ κατά της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές που ενδέχεται να πληγούν και να ενωθούν με τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή για να βρουν καταφύγιο στην ανθρωπιστική ζώνη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Εκκενώσεις και ανθρωπιστική κρίση

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εκδώσει επανειλημμένα εντολές εκκένωσης, καλώντας τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από τις περιοχές που αναμένονται επιθέσεις ευρείας κλίμακας. Αυτές οι εντολές έρχονται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης και ανησυχίας, καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς οι προειδοποιήσεις για στρατιωτικές επιχειρήσεις γίνονται ολοένα και πιο συχνές.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr