
Εξελίξεις στην πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ακρωτήρι Χανίων
Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων παραμένει ενεργή. Στην περιοχή επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες υποστηρίζονται από υδροφόρα οχήματα των Δήμων, με σκοπό να περιορίσουν τη φωτιά μέσω χωματοκάλυψης.
Σημαντική η κατάσταση της φωτιάς
Η καύσιμη ύλη στον χώρο είναι τεράστια, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών που υπάρχουν, και ο χώρος βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ. Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήλωσε ότι από την αρχή της πυρκαγιάς, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ και τα μηχανήματα έργου έχουν αναλάβει τη δύσκολη αυτή αποστολή, η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Ο κύριος στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και να αποφευχθεί η επέκταση της φωτιάς.
Ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις
Ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την απόρριψη απορριμμάτων στους κάδους, ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση. «Με τη δική σας βοήθεια και τη συλλογική μας προσπάθεια, είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία γρήγορα και αποτελεσματικά», ανέφερε. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, η φωτιά συνεχίζει να καίει και το κύριο έργο κατάσβεσης περιλαμβάνει επιχωματώσεις στον χώρο Υγειονομικής Ταφής. Η φωτιά ενδέχεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα από τον καπνό και την τοξικότητα, χάρη στους ανέμους που επικρατούν στην περιοχή.