Η υπόθεση Μακρόν στο δικαστήριο για την ταυτότητα της Μπριζίτ

Η υπόθεση Μακρόν στο δικαστήριο για την ταυτότητα της Μπριζίτ

Μια απίστευτη νομική υπόθεση που θυμίζει σενάριο σατιρικής ταινίας έχει οδηγήσει τον Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, στο δικαστήριο. Το ζευγάρι ετοιμάζεται να καταθέσει φωτογραφίες και επιστημονικά στοιχεία σε αμερικανικό δικαστήριο, προκειμένου να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα, βάζοντας τέλος στις φήμες και τις θεωρίες συνωμοσίας που την αφορούν.

Η νομική διαδικασία και οι ισχυρισμοί

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζεύγους, Τομ Κλερ, η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση έχει κατατεθεί κατά της συντηρητικής influencer Κάντας Όουενς, η οποία διακινεί θεωρίες ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άντρας. Οι δικηγόροι της Όουενς έχουν ήδη ζητήσει την απόρριψη της αγωγής, αλλά η υπόθεση συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «απίστευτα ενοχλητικοί» για την Μπριζίτ Μακρόν και αποσπούν την προσοχή του Γάλλου προέδρου. «Δεν υπονοώ ότι αυτή η υπόθεση τον έχει αποσυντονίσει, αλλά σίγουρα επηρεάζει την οικογένεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στοιχεία και μάρτυρες

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι θα υπάρξει μαρτυρία εμπειρογνώμονα που θα είναι επιστημονικής φύσης, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ζευγάρι είναι έτοιμο να αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, ο Κλερ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν στιγμιότυπα από την εγκυμοσύνη της Μπριζίτ και την ανατροφή των παιδιών τους, τα οποία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Η Κάντας Όουενς, πρώην σχολιάστρια του Daily Wire, έχει επανειλημμένα ισχυριστεί δημόσια ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας. Τον Μάρτιο του 2024, δήλωσε ότι «θα πόνταρε την επαγγελματική της υπόληψη» σε αυτήν της την πεποίθηση, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση του ζεύγους.

Οι ισχυρισμοί για την ταυτότητα φύλου της Μπριζίτ πρωτοεμφανίστηκαν σε περιθωριακές διαδικτυακές ομάδες, κυρίως μέσω ενός βίντεο στο YouTube το 2021 από τις Γαλλίδες μπλόγκερς Αμαντίν Ροΐ και Νατάσα Ρέι. Οι Μακρόν είχαν κερδίσει αρχικά μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά των δύο γυναικών το 2024, αλλά η απόφαση αυτή ανετράπη σε έφεση το 2025, επικαλούμενη την ελευθερία της έκφρασης.

Αντιμέτωποι με την απόφαση αυτή, οι Μακρόν προσέφυγαν και πάλι κατά της απόφασης. Τον Ιούλιο, κατέθεσαν αγωγή κατά της Όουενς στις ΗΠΑ, καταγγέλλοντας ότι αγνόησε αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία που αναιρούσαν τον ισχυρισμό της, προκειμένου να προωθήσει θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του στο Paris Match, εξήγησε γιατί αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη νομική οδό, δηλώνοντας ότι ένιωθαν την ανάγκη να υπερασπιστούν την τιμή τους απέναντι σε αυτές τις ανοησίες. Με την προσφυγή τους στις ΗΠΑ, επιδιώκουν να τερματίσουν οριστικά αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr