Η Κίνα καταδικάζει το πέρασμα πολεμικών πλοίων Καναδά και Αυστραλίας κοντά στην Ταϊβάν

Η Κίνα καταδικάζει το πέρασμα πολεμικών πλοίων Καναδά και Αυστραλίας κοντά στην Ταϊβάν

Το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2025, η Κίνα εξέφρασε την αντίθεσή της στο πέρασμα πολεμικών πλοίων του Καναδά και της Αυστραλίας από το στενό της Ταϊβάν, τονίζοντας ότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα ύδατα, τα οποία χωρίζουν την ηπειρωτική Κίνα από το νησί, είναι «προβληματική». Ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Διοίκησης του στρατού της Κίνας, συνταγματάρχης Σι Γι, δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές είναι προκλητικές.

Η παρακολούθηση των πλοίων

Σύμφωνα με τον Σι, η Κίνα παρακολουθούσε στενά την πορεία των καναδικών και αυστραλιανών πλοίων, χρησιμοποιώντας ναυτικά και εναέρια μέσα για να ελέγξει την κατάσταση. Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ενέργειες του Καναδά και της Αυστραλίας στέλνουν ένα λανθασμένο μήνυμα και ενδέχεται να αυξήσουν τους κινδύνους ασφαλείας στην περιοχή.

Η θέση της Κίνας για την Ταϊβάν

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της, την οποία δεν έχει καταφέρει να ενσωματώσει στην ηπειρωτική χώρα από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1949. Η Κίνα διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της είναι πάντα σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Είναι αξιοσημείωτο ότι αμερικανικά πολεμικά πλοία διέρχονται συχνά από το στενό της Ταϊβάν, και οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους συμμάχους τους έχουν ενισχύσει τη ναυτική τους παρουσία στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr