Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων στο Ηράκλειο για πληρωμές

Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων στο Ηράκλειο για πληρωμές

Στο Ηράκλειο, οι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν ξεκινήσει μια διαμαρτυρία, η οποία οργανώθηκε από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν συγκεντρωθεί στον ΒΟΑΚ, κοντά στη γέφυρα της Παντάνασσας, προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και για τα οποία δεν έχουν βρει λύσεις εδώ και αρκετό καιρό. Τονίζουν ότι η Κρήτη έχει αδικηθεί από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητούν άμεσες ενέργειες για την επίλυση των ζητημάτων τους.

Αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων

Μεταξύ των αιτημάτων που έχουν θέσει οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι η κάλυψη του αυξημένου κόστους παραγωγής, η άμεση καταβολή όλων των νόμιμων πληρωμών που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο αλλά καθυστερούν, καθώς και η μείωση του ΦΠΑ. Επίσης, ζητούν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι γρήγορα, ώστε οι ενισχύσεις να φτάσουν στους πραγματικούς δικαιούχους. Στο υπόμνημά τους προς τον πρωθυπουργό, επισημαίνουν την ανάγκη να αναγνωριστούν ως επιλέξιμοι βοσκότοποι τα περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα που σήμερα θεωρούνται δάσος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκέντρωση και προγραμματισμένες ενέργειες

Οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων από το Ηράκλειο, το Λασίθι και το Ρέθυμνο, οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση, σκοπεύουν να υποβάλουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στην Περιφέρεια. Παράλληλα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τον δρόμο ή να πραγματοποιήσουν άλλες κινητοποιήσεις σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου, εάν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

ΕΡΕΥΝΑ ONCAMERA - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τελευταία άρθρα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr